Merhum Efe Boz'un ailesi isyanda!..

MALTEPE’de, okul tuvaletinde lavabonun kırılmasıyla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz’un ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na 1 milyon 175 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Merhum Efe Boz'un ailesi isyanda!..

İstanbul 6. İdare Mahkemesi de bakanlığın 275 bin lira tazminat ödemesine, bakanlığı temsil eden avukatlara 19 bin 450 liralık vekâlet ücretinin ise davacılar tarafından ödenmesine hükmetmişti.

KARARI TEMYİZ EDECEKLER

Kararın taraflara tebliğinden iki gün sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın aileden 19 bin 450 lira vekâlet ücretini istemesi Efe’nin ailesini isyan ettirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği yazı karşısında şoke olan Boz ailesi, “Biz devletin bize vereceği tazminatı almadık. Açılan tazminat davasından kazanılan tazminat tek kuruşuna dokunulmadan çocuklar yararına kullanılacağından miktar yönünden itiraz edip temyiz hakkımızı kullanacağız. Bu ne acele? Para için iki gün içinde başvurmayı biliyorlar. Keşke okullardaki yetersizlikler için de aynı hızı gösterebilseler” dedi.

İdare suçlu bulunmuştu

EFE Boz’un ailesinin açtığı 1 milyon 150 bin lira manevi, 25 bin lira da maddi tazminat davasını görüşen İstanbul 6. İdare Mahkemesi, ceza davasının savcılık soruşturmasına gönderilen bilirkişi raporunu esas alarak olayda idarenin suçlu olduğunu, 6 yaşındaki Efe Boz’u “Yaramazdı. Lavaboya asılmış” şeklinde suçlayan okul yönetiminin aksine, lavaboya tutunarak zıplamasının kendisine kusur atfını gerektirecek bir davranış olmadığına hükmetmişti.

Sedef Şenkal Demir /AJANS HABERTÜRK