Merhum Kayahan'ın kızı İngiltere yolcusu

Aslı Gönül Açar, fizikçi olma hayalini dünyanın en iyi üniversitelerinden Durham Üniversitesi'nde gerçekleştirecek. Kayahan ile İpek Açar'ın kızı Aslı Gönül Açar, 7 sınavdan sonra İngiltere'deki Durham Üniversitesi'nde fizik öğrenimi görmeye hak kazandı.

Merhum Kayahan'ın kızı İngiltere yolcusu
Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın özel haberine göre Kayahan ile İpek Açar'ın kızı Aslı Gönül Açar, fizik alanında dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Durham Üniversitesi'ni kazandı.

DERECEYLE MEZUN OLDU

TED İstanbul Koleji'nden dereceyle mezun olan Aslı Gönül Açar, Durham Üniversitesi'ne kabul edilebilmek için Ankara ve İstanbul'da 7 sınava girdi. Sınavlardan yüksek notlar almasıyla İngiltere'deki üniversiteye kabul edilen Aslı Gönül Açar, böylelikle küçük yaşlardan beri kurduğu fizikçi olma hayalini kendi alanında dünyanın en iyi okullarından birinde gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz günlerde Durham Üniversitesi'ne kaydını yaptırmak için annesi İpek Açar ile İngiltere'ye giden Aslı Gönül Açar, Eylül sonundan itibaren fizik öğrenimine başlayacak.

İngiltere'nin Durham kentinde 1832 yılında kurulan Durham Üniversitesi Oxford ve Cambridge Üniversiteleri'nden sonra en eski ve en iyi üçüncü üniversitesi...

Merhum Kayahan'ın kızı İngiltere yolcusu