Meteoroloji uyardı: Sağanak 3 gün sürecek

Meteoroloji Gelen Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre yurdun önemli kısmı günlerce sağanak yağışın etkisi altında kalacak. İstanbul'da 3 gün boyunca aralıklarla sağanak bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Sağanak 3 gün sürecek

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini yayınladı. Günlerdir etkisini sürdüren güneşli ve sıcak hava yağmurlarla ara verecek.

Yurdun kuzey batısını komple etkileyecek sağanak yağışlar Marmara Bölgesi’nin tamamını, Ege Bölgesi’nin kuzey kısmını, İç Anadolu Bölgesi’nin önemli bölümünü etkileyecek.

RÜZGAR DA YER YER ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Batı Karadeniz ile İzmir, Manisa, Çankırı ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Konular Hava Durumu