Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Son hava durumu tahmin raporuna göre; son günlerde bulutlu ve kapalı havanın etkisinde kalan İstanbul'da hafta sonu yağış ve yer yer kuvvetli sağanak yağışların etkili olacak.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!
Milliyet'in haberine göre Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik, Kayseri, Sivas, Niğde çevreleri ve Sakarya'nın güney kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.