MHP’den gazeteci Yalçın Doğan’a ağır sözler!

Yalçın Doğan, T24’teki yazısında “Bahçeli’nin bu açıklaması onun son bir kaç yıldır söz ve tavırlarındaki skandal dizisinin son halkasıdır” ifadelerini kullanarak MHP liderini eleştirmişti.

MHP’den gazeteci Yalçın Doğan’a ağır sözler!

MedyaRadar'ın haberine göre MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren T24 yazarı gazeteci Yalçın Doğan’a tepki gösterdiği bir açıklama yayınladı.

Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada “Bugün Türkiye’de siyasetin dominant aktörü konumundaki MHP ve onun etkin Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘bölücübaşının mektubundan medet ummak’ şeklindeki tarife asla girmeyeceğini, her aklı başında insan kabul eder” ifadesini kullandı.

Yalçın Doğan’a “akılsız” diyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Senin gibi ucuz gazeteci taslakları, MHP’nin millet nezdindeki ve siyasetteki itibarını sarsamayacağı gibi, güvenilirliğini de sorgulayamaz.

Senin gibi düşünenlerin bir yerlerine batan, bölücübaşının mektubu hakkında MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin değerlendirmesi değil; partimizin siyaset kulvarındaki müessiriyeti, muarızlarını altında ezen özgül ağırlığı ve kamu vicdanındaki saygın konumudur. 

Senin gibilerin eline, MHP aleyhinde algı oluşturmak için beyhude gayret göstermekten; yeis, hayal kırıklığı, umutsuzluk ve hatta zaman zaman pişmanlık yaşamaktan başka bir şey geçmez.
“İstediğin kadar yırtın, kendini parala ey Yalçın Doğan!” diyen Yalçın, özetle şu ifadelerle devam etti:

Görmüyor musun kuzum, sen ve senin gibi kötülük erbabının çağdışı gazeteciliği artık prim yapmıyor.

MHP Lideri basit bir mektubu yorumlayınca bir bardak suda fırtına koparan, pireyi deve yapan basiretsizlik ve tarafgirliğin; CHP-HDP işbirliğini görmezden gelmene mani oluyor. 

Ey Yalçın Doğan; sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?

Senin ölçüsüz ve telaş içeren tepkilerine bakınca; PKK’nin siyasi kanadı HDP ile iş tutan CHP hakkında araştırma grubu kurmakta MHP yönetiminin ne kadar haklı olduğu, hedefi tam on ikiden vurduğu, açık surette anlaşılmaktadır. 

Şüphe yok ki sen kör bir kuyuda debelenmektesin.

Bu gidişle son sergüzeştini o kuyuda yaşayarak ömrünü tamamlayacaksın.
Semih Yalçın yakın zamanda T24 yazarları Oya Baydar ve Mehmet Y. Yılmaz'a tepki gösterdiği açıklamalar yayınlamıştı.

Yalçın Doğan ne yazmıştı?

Gazeteci Doğan, 8 Ekim’de T24’te “Bahçeli’nin bitmek bilmeyen maceralarında son halka” başlığıyla yazdığı yazıda özetle şu ifadeleri kullanmıştı:

Şimdi hasta, o haliyle durup dururken yazılı açıklama yapıyor, kendi maceralarını unutarak, herkesi bir kez daha hayrete düşürüyor:

“CHP’nin milli meselelere sırtını dönerek PKK’dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür”.

Ey Bahçeli, sen seçim öncesinde Apo’nun mektubuna destek vererek, Apo’dan “medet” ummadın mı?..

Şimdi nasıl oluyor da, CHP’yi suçluyorsun?.. Bahçeli açıklamasına devam ediyor:

“CHP Genel Başkanının ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir. MHP hiç bir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden girişimlere sessiz kalmayacaktır”.

Ey Bahçeli, sen MHP’nin ta kuruluşundan beri izlediği politikanın tam tersine hareket ederek, Apo’nun mektubuna neden “sessiz” kaldın?.. Bahçeli açıklamasına devam ediyor:

“CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığının kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar açılmıştır. (...) CHP’nin İyi Parti ve Saadet Partisi ile işbirliği de gizli pazarlıklar içindedir”.

Ey Bahçeli, geçmiş politikalarınla taban tabana ters iken, son bir kaç yıldır AKP’yi kayıtsız şartsız desteklerken, “sen AKP ile gizli pazarlık içindesin” suçlamasıyla, herhangi bir kimse senin dokunulmazlığını kaldırmak isteminde bulundu mu?.. Bahçeli durmak bilmiyor:

“CHP - HDP ilişkilerinin incelenmesi amacıyla MHP bir komisyon kurmuştur.”

Ey Bahçeli, senin AKP ile ilişkilerinin incelenmesi için herhangi bir kimse, MHP için bir komisyon kurulması önerisinde bulundu mu?..

Bahçeli’nin bu açıklaması onun son bir kaç yıldır söz ve tavırlarındaki skandal dizisinin son halkasıdır."