MHP'nin 'yolsuzluk pankartı'na polis müdahalesi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zeytinburnu teşkilatının, yolsuzlukları protesto için ilçe binasına astığı ve üzerinde "Hırsızlık oğuldan babaya değil, babadan oğula geçer" yazılı pankart, itfaiye merdiveniyle polisler tarafından indirildi.

MHP'nin 'yolsuzluk pankartı'na polis müdahalesi!
CİHAN'da yer alan habere göre MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Reşat Ok, resmi bir talimat olmadığı için itfaiyenin müdahale etmediği pankartın polisler tarafından hukuksuz bir şekilde indirildiğini söyledi.

MHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasına, '17-25 Aralık rüşvet ve hırsızlık haftası' sebebiyle astığı pankart polislerce asılı olduğu yerden indirildi. Polis yetkililerinin birkaç kez sözlü olarak indirilmesini talep ettiği pankart, resmi bir yazı olmadığı gerekçesiyle 5 saat boyunca ilçe binasında asılı kaldı. Bu süre içerisinde olayı haber alan partililer ilçe binasına akın etti. Olası bir taşkınlık ihtimaline karşı, bölgeye Çevik Kuvvet polisi sevk edildi. Resmi bir yazı olmadığı gerekçesiyle partililerin indirmeyi reddettiği pankart için olay yerine itfaiye ekibi çağrıldı. Parti binası önünde bir süre bekleyen itfaiye ekipleri, resmi yazı olmaması sebebiyle pankarta müdahale etmedi. Bunun üzerine itfaiye merdivenine çıkan iki polis pankarta müdahale etti.

Müdahale sırasında partililer İstiklal Marşı okuyup, Recep Tayyip Erdoğan'ın pankarta konu olan konuşmasını megafonla dinletti. Gemilerde talim var şarkısını da dinleten partililer, pankartın alınması esnasında "Hırsız var" diye bağırdı.

MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Reşat Ok, yaşananların tamamen hukuksuz ve yasal dayanağı olmadığını söyledi. Ok, "Emniyet yetkilileri bununla ilgili bize sarih bir belge sunamadılar. Tamamen siyasal iktidarın baskısıyla Türk polisinin yapmış olduğu bir işlem. Hiçbir yasal dayanağı yok. Buradaki vatandaşlarımız da buna şahit oldular. Kesinlikle bize herhangi bir belge ibraz edilemedi. Sadece savcının şifahi talimatı denilerek geçiştirildi. İtfaiye yetkilileri, savcının talimatı olmadan harekete geçmek istemediler. bu işin içerisinde yer almak istemediler. O yüzden de polis memurları aldı pankartı." açıklamasını yaptı. Pankartın indirilmesi üzerine polis ekipleri ve partililer ilçe binası önünden ayrıldı.