Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, bedelli askerliğin şu anda gündemde olmadığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik açıklaması!
Takvim'de yer alan habere göre Milli Savunma Bakanlığı, dövizle askerliğin; yalnızca yurt dışında yaşayan vatandaşları kapsayan ve bulundukları yabancı ülkelerde elde ettikleri hak ve kazanımlarının sonucu olarak 1980 yılından beri sürekli olarak uygulanan bir askerlik hizmet şekli olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 27 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6661 sayılı Kanun ile dövizle askerlik hizmeti için 6.000 Avro olan döviz miktarının, bin Avro olarak yeniden düzenlendiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"Bu değişiklikle; bazı yazılı ve görsel basında dövizle askerlik uygulamasının bedelli askerlik uygulaması olarak ifade edilmesi nedeniyle, yaşanan kavram karışıklığının ve yanlış algılamaların giderilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Dövizle askerlik; yalnızca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı kapsayan ve bulundukları yabancı ülkelerde elde ettikleri hak ve kazanımlarının sonucu olarak 1980 yılından beri sürekli olarak uygulanan bir askerlik hizmet şeklidir. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nda belirtilen şartları taşımaları halinde, durumları incelenerek bu haklarını kullanabilmektedirler."


Açıklamada, "Bedelli askerlik ise; ancak özel kanunlarla uygulanan, müracaat şartları, süresi ve bedel tutarı kanunların yayımlandığı dönemlerin ihtiyaç ve özelliklerine göre belirlenen geçici süreli bir askerlik hizmet şeklidir. Bedelli askerlik şu anda gündemde bulunmamaktadır" ifadesi kullanıldı.