Minik Yaprak solmasın!

İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan 8 aylık Yaprak Gökdemir, yakalandığı karaciğer hastalığı nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ölüm kalım savaşı veriyor.

Minik Yaprak solmasın!
Yeni Asır'dan Nadir Uysal'ın haberine göre yaşaması, sağlıklı ve uygun bir donörden alınacak 150 gram karaciğer parçasına bağlı olan Yaprak bebek için ailesi ve doktorları seferber oldu.

Üç çocuk sahibi Ümit ve Figen Gökdemir çifti, minik kızlarını yaşatabilmek için gönüllü vericiler aradıklarını belirterek, "Donörler açısından hiçbir sağlık riski yok. Karaciğerlerinin küçük bir parçası Yaprak'a yeni bir yaşam hediye edecek" dedi. Ümit Gökdemir, "Kimseden para, pul istemiyorum. İstediğim tek şey hayırsever birinin çıkıp karaciğerinden 150 gramını bağışlaması. Benim ve eşimin karaciğeri ne yazık ki uymuyor. Kızıma can verecek, onun hayata tutunmasını sağlayacak vicdan sahibi birini arıyorum" dedi.

İŞTE VERİCİDE ARANAN ŞARTLAR!

Yaprak'a bağış yapacak olan vericinin kadın erkek olması fark etmiyor. 0 RH + kan gurubundan, sağlık sorunu olmayan, son 15 gün alkol kullanmamış, 18-55 yaş arasında, 50 ila 65 kilogram ağırlıkta kişiler Yaprak'ı kurtarabilir.

Karaciğer, insan vücudunda kendi kendini yenileyebilen tek organ ve herhangi bir nedenle karaciğerinin bir kısmı alınan kişilerde organ üç ay içinde eski hacmine kavuşuyor.