Morg görevlisi tutuklandı!...

Ölen bir hastanın kefeninde bebek cesedi ve hastaya ait olmayan bir bacak bulunması üzerine morg görevlisi önce açığa alındı, sonra da tutuklandı.

Morg görevlisi tutuklandı!...

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özgür Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, bugün başhekimliğini yürüttüğü hastanede kendilerini de şaşkınlığa uğratan bir olay yaşadıklarını belirtti.

Şeker hastalığı nedeniyle hastanede tedavisi süren ve bacağı kesilen İsmet Aydemir’in dün hayatını kaybettiğini ve dün saat 10.10 sıralarında cenaze yakınları ile morg görevlisi arasında bir problem olduğunun öğrenilmesi üzerine morga gidildiğini anlatan Yiğit, şöyle devam etti:
“Yapılan inceleme ve görüşmelerde, dün vefat eden hastanın yıkanıp kefenlendiği, fakat kefenin içerisinde ayrıca kefenlenmiş olarak bir bebek cesedi ve kefenlenmemiş olarak hastaya ait olmayan bir bacak olduğunu tespit ettik. Bu anormal durum, tarafımızdan derhal adli mercilere intikal ettirilmiş ve gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca idari inceleme de hemen başlatılmış olup, sürdürülmektedir. Olayda morg görevlisinin tamamen bireysel inisiyatifiyle hareket ettiği çok açıktır. Olay, hastane dışına çıkmadan hastanemiz tarafından tespit edilmiş, derhal olaya yasal müdahale yapılmış ve morg görevlisi açığa alınmıştır. Bizler de morg görevlisinin bu davranışına hiçbir anlam veremiyor ve olayın nedenini ve araştırmasını yetkili hukuki makamlara bırakıyoruz.”

TUTUKLANDI

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen morg görevlisi A.A, tutuklandı.