Müebbetlik sanıklar mahkemede firar etti!

Van'ın Erçek beldesinde 2009'daki muhtarlık seçimi sırasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından 3 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı davasına güvenlik gerekçesiyle Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Müebbetlik sanıklar mahkemede firar etti!
Sabah'ta yer alan habere göre 34. duruşmada, 4 tutuklu sanık hazır bulundu. 8 sanık ise Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılırken, 5 sanık yer almadı. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdi.

Ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezasına çarptırılan Mehmet Kasım Beyaztaş, Menduh Kıskanç, Mustafa Beyaztaş, Tahir Atlı, Enver Beyaztaş ve Mehmet Beyaztaş ile ceza almayan iki sanık verilen arada salondan ayrıldı ve kayıplara karıştı.

Firari sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartan mahkeme heyeti, Halis Güleryüz, Kasım Kıskanç, İkram Beyaztaş ve Gürgin Atlı ile tutuksuz sanıklar Mehmet Kasım, Enver, Zeki, Mehmet, Savcı ve Mustafa Beyaztaş ile Tahir Atlı ve Menduh Kıskanç'ı üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, üçer kez 18'er yıl ve üçer kez de 13'er yıl hapis cezasına çarptırdı. 5 sanık beraat etti.