Muharrem İnce Yalova'da çınar fidanı dikti

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Belediye Başkanı'nın ağaç katliamını Twitter'dan çok sert sözlerle eleştirdi. Daha sonra Yalova’da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan İnce, bölgede çınar ağacı fidanı dikti.

Muharrem İnce Yalova'da çınar fidanı dikti
Hürriyet'in haberine göre yerel seçimlerde CHP'li başkan adayının kazanması için kilit oynayan Muharrem İnce, Yalova'daki ağaç kıyımına çok sert sözlerle tepki gösterdi. Mesajlarını Twitter hesabı üzerinden veren İnce, şunları yazdı: "Yalova'da ağaç kesimin imza, onay, karar, uygulama dahil bir aşamasında yokum.Ancak çınarın dalını kesmemek için köşkü yürüten Atatürk'ün kentinin ağaç kesilmesiyle anılması nedeniyle son derece üzgünüm. Bunun için sadece Yalovalılardan, Türkiye'den değil tüm insanlıktan özür diliyorum. Ben bu kentin milletvekili olarak Karayollarının tehdidine boyun eğerek işlem yapan Belediye'ye bunu telafi ettireceğim. Kesilen 18 çınar ağacının yerine 1800 çınar ağacı dikilecek."

Ağaçların kesildiği bölgede gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce şunları söyledi:

"Ben bu kararın ne imza atanıyım, ne uygulayanıyım, ne yapanı, ne keseniyim ama ben Yalova’nın milletvekiliyim. Belediye Başkamızla da aynı partinin üyesiyim. Dolayısıyla bir yetkim, imzam ve onayım olmamasına rağmen kendimi siyaseten sorumlu görüyorum. Sorumluluk bana aittir. Ben milletvekili olarak bunu bilmeliydim. Milletvekili olarak sorumluluğu üzerime alacağım, başka bir şansım yok.

Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye’deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum. Bir ağaç için gençlerimiz canını verirken, gözleri çıkarılırken, kafa travması geçirirken, Validebağ’da, Yırca’da insanlar direniş sergilerken, 200 metre mesafede bir ağacın dalı için köşkü yürüten Atatürk’ün kentinde, Yalova’da böyle bir olayla anılmak, Yalova’nın bu şekilde gündeme gelmesinden son derece üzgünüm. Karayollarının tehdidini ne yazık ki belediyemiz ciddiye almıştır. Bu tehdide belediyemiz ne yazık ki boyun eğmiştir. ‘Bunları kesmezseniz projeyi iptal ederiz’ bu tehdittir. Şık olmamıştır. Bunu telafi edeceğiz, başka şansımız yok."


1800 ÇINAR AĞACI DİKİLECEK

Kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini de bildiren İnce, "Burada 18 çınar ağacı var, uzun ömürlü olarak kesilen. 168 ağaç değil. 18 çınar ağacı kesilmiş. 18 çınar ağacının yerine bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehirde. Ben milletvekiliysem, belediye de CHP’deyse bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehre. Hatta bugün hemen başlayacak, en az 5 yaşından büyük olmak üzere ağaçlar" diye konuştu.


Muharrem İnce Yalova'da çınar fidanı dikti