Muharrem İnce'den çarpıcı açıklamalar!

CNN Türk'te gazeteci Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğunu, 14 parti birleşip aday çıkardıklarını, ancak Erdoğan'ın tek başına yüzde 52 aldığını söyledi.

Muharrem İnce'den çarpıcı açıklamalar!
Akşam'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de kurultay hazırlıkları yapılırken, Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na karşı aday olduğunu açıklamıştı.

Şirin Payzın'ın konuğu olan İnce, Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, Erdoğan'la İhsanoğlu'nu ve Kılıçdaroğlu'nu kıyasladı.

İhsanoğlu'nun kişiliğine sözü olmadığını, ancak Erdoğan meydanlarda mitingler yaparken, İhsanoğlu'nun salonlarda toplantı yaptığını belirten Muharrem İnce, aday tercihinin yanlış olduğunu savundu. İnce'ye göre CHP özellikle ilk turda kendi içinden bir aday çıkarmalıydı.

İşte Muharrem İnce'nin o açıklamaları:

Siz Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ya da Trabzonspor... Birinin kulüp başkanı olsanız. Bir teknik direktör atasanız. Dese ki size teknik direktör; "bakın ben önce 8. oldum, sonra 2 puan daha artırdım 6. oldum, sonra 2 puan daha artırdım 4. oldum".

Siz o teknik direktörü tutar mısınız? Yoksa şampiyonluk mu istersiniz? Bunlar beni ilgilendirmiyor. Ben şampiyonluk istiyorum. Şampiyon olmadığınız sürece, başbakan olmadığınız sürece bunların hepsi masaldır. Bunların hepsi kandırmacadır.

ADAM TEK BAŞINA YÜZDE 52 ALDI

14 parti bir araya geldik. Cumhurbaşkanı adayı çıkardık. Adam geldi tek başına yüzde 52 aldı. Önemli olan bunu yenmektir.

Erdoğan meydanlarda inim inim inletti, bizim aday salonlarda toplantı yaptı.

Ben şunu söyledim. CHP bir aday gösterecek, çeşitli kanatlara da propaganda şansı sağlayacak. Ama bizim asıl göstereceğimiz aday, birinci turda en yüksek oyu alacak partili bir aday olmalıydı.

Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun beyefendi kişiliğine, birikimine, deneyimlerine hiçbir itirazım yok. Ama partinin dokusuyla kan uyuşmazlığı olacağını tahmin etmek çok zor değil.

BU YAPI ERDOĞAN'LA BAŞ EDEBİLİR Mİ?

Yani biri çıkıyor meydanlarda bangır bangır bağırıyor, inim inim inletiyor. Bizim adayımız salonlarda toplantı yapıyor. Tayyip Erdoğan'la başedebilir mi bu yapı? Bu olabilir mi?

Farkında değil misiniz? Seçimi konuşmadı Türkiye'de insanlar. Tek başına tek kaleye sürekli gol atan bir adam vardı.