Müzik yapımcısı İskender Karfakis dolandırıcıların eline düştü!

Başta Kenan Doğulu olmak ünlü şarkıcıların bilgisayar ortamında elektronik müzik yapımını gerçekleştiren 'Compel'in sahibi İskender Karfakis dolandırıcıların kurbanı oldu.

Müzik yapımcısı İskender Karfakis dolandırıcıların eline düştü!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre ünlü müzik yapımcısı İskender Karfakis bir arkadaşı aracılığıyla Yunanistan vizesi almak için Özgür G., isimli kişi ile tanıştı.

YUNANİSTAN'DAN SONRA ABD İÇİN VİZE İSTEDİ

İlk olarak 25 Temmuz 2022 tarihinde vize yardımı talebinde bulunan İskender Karfakis Özgür G.'ye gerekli evrakları ve ücreti verdikten sonra vizesini alabildi. İkili arasında doğan güven ilişkisinin ardından Karfakis aradan geçen 1 yıl sonra aynı kişiden bu kez ABD vizesi çıkarması için talepte bulundu.

PASAPORTUNU KAPTIRDI

Özgür G., İskender Karfakis'ten vize işlemlerini gerçekleştireceğini söyleyerek pasaportunu istedi.

Pasaportla birlikte bir takım evrak ve belgeleri Özgür G.'ye teslim eden ünlü müzik yapımcısı iletişim için kontak kurduğunda Özgür G.'nin telefonlarına cevap vermemeye başladı. Sürekli araması ve mesaj atmasına rağmen cevap alamayan Karfakis dolandırıldığını ve kişisel verilerinin başka kişilerin eline geçmiş olabileceği ihtimali üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İskender Karfakis tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda şüphelinin önce Yunanistan vizesini çıkararak kendisine güven verdiğini, bu nedenle ABD vizesi için tekrar aynı kişiye başvurduğunu ancak pasaportunu kaptırdıktan sonra bir daha kendisinden haber alamadığını belirtti.

Ünlü yapımcının şikâyeti sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı.