Müzisyen tacizinde ifadeler ortaya çıktı!

Guatemalalı orkestra şefi Samuel Gomez Matus'un fiziki ve sözlü tacizine uğrayan Hazal A.'nın şikayetiyle ilgili yürütülen soruşturma derinleştirildi.

Müzisyen tacizinde ifadeler ortaya çıktı!

Sabah Gazetesi’nden Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre İstanbul'da 9 yaşında tanıştığı Barış İçin Müzik Vakfı'nda enstrüman eğitimi almaya başlayan Hazal A.(24), 13 yaşında orkestrada çalmaya başladı. Hazal burada tanıştığı Guatemalalı orkestra şefi Samuel Gomez Matus'tan(33) çello eğitimi görmeye başladı.

Birlikte çello çalarak 8 yılı geride bırakan ikili arasında önceki yıl Ağustos ayında sarsıcı bir olay patlak verdi. İddiaya göre genç kadın, kendisini evine davet eden Guatemalalı orkestra şefinin tacizine uğradı.

Genç kadın sözlü ve fiziksel tacizin ardından evden çıktı. Yıllarca birlikte müzik yaptığı eğitmeni olaydan sonra genç kadını defalarca kez arayıp çok sayıda "pişmanlık" mesajları attı.

Guatemalalı orkestra şefinin genç kadına attığı mesajların görüntüsü ortaya çıktı. Eğitmen, evine misafir ettiği genç kadına evden gittikten hemen sonra "Çok üzgünüm, O ben değildim, Lütfen beni affet, Hepimiz hata yaparız" gibi çok birçok mesaj attığı belirlendi.

VAKIF BİNASINDA ARAMA

Taciz mesajları sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan genç kızın ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında önce genç kızın ifadesi alındı.

Genç kadının verdiği bilgiler doğrultusunda söz konusu derneğin faaliyet gösterdiği binaya gidildi. Fakat dernek adı altında faaliyet gösteren söz konusu binasında kimse bulanmadı. Savcılık günbegün tacizcinin peşine düştü. 4 Kasım günü genç kızın alınan ifadesi doğrultusunda eğitmenin telefon numarası ve adresi tespit edildi. 8 Kasım günü İngilizce mesajların olduğu delil içerikli dokümanlar bilirkişi aracılığıyla tercüme edildi ve raporlandı.

AÇIK HATTINI KULLANIM DIŞI BIRAKTI

15 Kasım günü Fatih ilçe Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak, Samuel Gomez Matus'un adresine gidilmesi ve ifadesi alınması talimatı verildi. Talimatı yerine getiren polisler adrese gittiğinde ise böyle bir şahsın orada ikamet etmediğini öğrendi.

Bu sırada genç kızın yeniden ifadesi alındı ve şahsa ulaşabilmek için bilgisine yeniden başvuruldu. Şahsa ulaşabilmek için oturduğu adreste çevre araştırılması yapılması için 25 Kasım günü yeniden emniyet güçlerine talimat verildi.

Genç adamın kullandığı hattın ise açık hat olduğu tespit edilirken, numaranın kullanım dışı bırakıldığı belirlendi. Genci arama çalışmaları aylarca devam etti. Defalarca Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne talimat verilerek, gencin tespit edilmesi istendi.

İL GÖÇ İDARESİNDEN CEVAP BEKLENİYOR

İkinci kez ifadesi alınan mağdur kızın ve çevredekilerin beyanıyla hocalık yapan şahsın, yurtdışına çıkmış olabileceğini öğrenen polisler, durumu tutanak altına aldı. Tutanak sonrası savcılıkça İl Göç İdaresine yazı yazılarak şahsın yurtdışına çıkış yapıp yapmadığı ve şahsın kayıtlı bilgilerinin kendilerine bildirilmesi talimatını verdi. Talimatlarını aylar boyu yenileyen savcılık soruşturması sürüyor.