Müzisyenlere İsrail cezası!..

Londra Filarmoni Orkestrası'nın müzisyenleri İsrail karşıtı çağrılarından ötürü cezalandırıldı...

Müzisyenlere İsrail cezası!..

Dünyanın sayılı orkestralarından olan Londra Filarmoni Orkestrası'nın müzisyenleri Filistin'de ayrımcılık yapıldığına dair açık bir mektuba imza attıkları için ve İsrail orkestrasının Londra'daki konserlerinin iptal edilmesini istedikleri için orkestra yönetimi tarafından 9 aylığına açığa alındı.

9 AYLIĞINA AÇIĞA ALINDILAR

Londra Filarmoni Orkestrası dokuz aylığına dört müzisyenini İsrail orkestrasının konserlerinin iptaline yönelik çağrıya orkestranın üyesi olduklarını yazarak imza atmalarından  dolayı dokuz aylığına kendi orkestrasından uzaklaştırdı.

ORKESTRA YÖNETİMİ: MÜZİĞİ POLİTİKAYA KARIŞTIRDILAR

Orkestra yönetimi tarafından yapılan açıklamada Londra Filarmoni orkestrası'nın baş yöneticisi Tim Walker ve başkanı Martin Hohmann açığa almaların "Bu yaptıklarına tolerans gösterilmeyeceğine dair güçlü ve açık bir mesaj olduğunu, orkestranın müzisyenlerinin kendilerini özgürce ifade etme haklarını asla sınırlandırmadığını fakat bu ifadelerin orkestradan bağımsız olarak yapılması gerektiğini" söylediler.

"Kurum bu dört yetenekli müzisyenin kariyerini bitirme niyetinde değil fakat... Londra Filarmoni orkestrasında politika müziğin içine girmemeli" dediler.

'İSRAİL FİLARMONİ ORKESTRASI KENDİ ÜLKESİNİN PROPAGANDASINI YAPIYORDU'

Açığa alınan kişiler ise viyolenselist Sue Sutherley, violinist Tom Eisner, Nancy Elan ve Sarah Streatfield. Bu kişiler İsrail Filarmoni orkestrasının bu ülkenin propagandasını yapan bir araç olarak kullanıldığını duyuran bir mektubu Londra filarmoni orkestrasının üyeleri olarak imzaladıklarından dolayı cezalandırıldılar.

BU MEKTUBA İMZA ATTILAR DİYE CEZALANDIRILDILAR

Mektupta "insan haklarını ret etme ve uluslararası hukukun ihlali bir duman perdesi arkasına saklanıyor. İsrail filarmoni orkestrası belki de İsrail'in bu kampanyada kullandığı temel aracı... İsrail'in Filistinlilere karşı olan politikası Birleşmiş Milletlerin ırk ayrımcılığı tanımına uyuyor." diyor.

Konserden önce yayınlanan bir bağımsız gazetede duyurulan diğer imzacılar ise kompozitor Raymond Deane, Viyolinist Catherine Ford ve Roy Mowatt.

KARŞI YANIT: 'GÜNEY AFRİKA'DAKİ IRKÇILIĞA KARŞI KONUŞAN MÜZİSYENLER CEZALANDIRILIYOR MU?'

Konseri portesto organizasyonunu düzenleyen Filistin Dayanışma Kampanyası'nın direktörü Sarah Colborne ise "Londra filarmoni orkestrası Güney Afrika'daki ırk ayrımcılığına karşı konuşan müzisyenleri, artistleri, performansçıları ve spor camiasından insanları benzer uluslararası  çağrıyı yaptıklarında cezalandırıyor mu?" dedi.



Konular Müzik