Nagehan Alçı'dan Cumhuriyetçiler tepkisi!

5 yıldan az hapis cezası aldığı için Yargıtay'a başvurma hakkı olmayan 6 eski Cumhuriyet çalışanı yeniden hapse girdi.

Nagehan Alçı'dan Cumhuriyetçiler tepkisi!
MedyaRadar'ın haberine göre HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz günlerde tutuklanan eski Cumhuriyet çalışanlarını köşesine taşıdı.

Alçı, yazısında tutuklamaların akla ve adalete uygun olmadığını söyledi. Alçı, "Yargı içindeki sağduyu güçlerinin bir formülünü bularak hem bu 6 ismin hem de Sabri Uzun’un tahliye edilmelerini sağlayacağına inanıyorum. Sağlamaları gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sabri Uzun’un yanı sıra Cumhuriyet çalışanlarının yeniden cezaevine girmesi bunun son merhalesidir. Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Hacı Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Yusuf Emre İper’in bir kez daha tutuklanması ne akla, ne de adalete uygun!

Bu 6 kişi, yok yere, saçma gerekçelerle içeride. Yargı içindeki sağduyu güçlerinin bir formülünü bularak hem bu 6 ismin hem de Sabri Uzun’un tahliye edilmelerini sağlayacağına inanıyorum. Sağlamaları gerektiğini düşünüyorum.

Ben şimdi bunları yazdığım için kimi yargı yetkililerimiz 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde FETÖ’nün hükümeti devirmesini destekleyenlerin ellerine güç geçse ne zulümler yapacağını söyleyecekler. Sözcü ve Cumhuriyet’i de bu kapsamda görerek suçluyorlar, biliyorum.

Karşınızdaki ahlaksızlık yapsa da o kişinin hukukunu savunmak

Cumhuriyet-Sözcü davalarının başından beri bu meseleleri kendileriyle konuştuk ve tartıştık. Özellikle benim hakkını hukukunu savunduğum bir Cumhuriyet davası hükümlüsünün benimle ilgili iftiralarını ve hakaretlerini önüme koyuyorlar. Bu vesileyle o önüme konan kişiyle ilgili konuyu aydınlatmak isterim.

Bir insan eğer hukuksuzluğa maruz kalmışsa, size kasten ahlaksızlık da yapmış olsa adaletten yana tutumdan vazgeçilmemesi gerektiğine inanırım. Bu kişi de bu kapsama giriyor.

Ben başından beri Cumhuriyet davasında yaşananların adaletsizlik olduğunu yazdım ve söyledim. Ayrıca bunun üstüne de bu tutuklamaların FETÖ ile mücadeleye ve AK Parti hükümetine zarar vereceğini de ikna bağlamında güçlendirici argüman olarak ifade ettim. Medya ve siyaset camiasında herkes bu tavrımı biliyor.

Devlet yetkililerin olumsuz örnek diye zikrettiği bu kişi ise benim adaletsizlik bağlamında yazdıklarımın özellikle üstünü kapatıp sadece yarar-zarar dengesi kurarak konuştuğum yalanını hiç utanmadan söyleyebildi ve yazabildi.

Elbette bu durum, karşınızdakini normal insan olarak değerlendirirseniz tam bir ahlaksızlığa işaret ediyor. Fakat bence ruh sağlığı epey bozulmuş olduğu için kendisini mazur görüyorum."

NAGEHAN ALÇI'NIN HABERTÜRK'TE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...