Namazını engelleyen kocasından boşandı

İzmir’de bir temizlik firmasında yönetici olarak çalışan iki çocuk annesi kadın, namaz kılmasına karıştığı için 14 yıllık eşinden boşandı

Namazını engelleyen kocasından boşandı
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de yaşayan Serap M, namaz kıldığı için kendisiyle tartışan ve namaz kılmasına engel olan kocası Mustafa M'den, bir yıl süren dava sonunda boşandı. Bir temizlik firmasında yönetici olarak çalışan 39 yaşındaki Serap M, 14 yıl önce evlendiği, iki çocuğunun babası Mustafa M'ye karşı İzmir Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Elektrikçi olan kocası Mustafa M. ile aralarında şiddetli geçimsizlik olduğunu belirten Serap M, evliliğini son birkaç yıldır çocuklarını babasız bırakmamak için sürdürdüğünü ifade etti.

"Önümden geçiyordu"

Serap M, namaz kılmaya başladığında eşiyle aralarında var olan geçimsizliğin, iyice çekilmez hale geldiğini söyledi. Nafaka ve tazminat talebinde bulunmayan Serap M., "İçimden geldiği için önce Arapça öğrenip, Kuran okumaya başladım. Kuran okuyunca kendimi iyi hissettim. Eşim evde olmadığı zamanlarda Kuran okuyordum. Eşim bendeki değişimi namaz kılmaya başladığımda fark etti. Anlamsızca sert tepki gösterip, 'Kapanacak mısın, hocalara mı gideceksin?' diye alay eder gibi sözler söyledi" dedi.

Eşinin, namaz kılmasına inat her akşam alkol almaya başladığını belirten Serap M, "Çocuklara kötü örnek oluyormuşum diye evde namaz kılmamı engellemeye çalıştı. Her akşam namaz zamanında tartışma yaşadık. Son zamanlarda namaz kıldığım odaya girip beni konuşturmaya çalıştı, önümden geçerek namazımı bozmaya başladı. İddiaları kabul etmedi'İnşallah', 'maşallah' demem bile onda rahatsızlık yaratmaya başladı. Aynı evde yaşamamız mümkün değil" dedi.

İddiaları kabul etmedi

Mustafa M., duruşmada eşinin iddialarının asılsız olduğunu ve boşanmayı kendisinin de kabul ettiğini söyledi. Hakim, Serap M'nin boşanma talebini kabul edip, 6 ile 10 yaşındaki çocukların velayetini de anneye verdi. Hakim, babanın her bir çocuk için aylık 250 TL nafaka ödemesine karar verirken, istemediği için Serap M.,'ye nafaka ve tazminat verilmedi.