Nar tam bir sağlık pınarı!..

Kış meyvelerinden narın faydaları saymakla bitmiyor. Prostatcilt kanserinden bağırsak parazitine, yüksek tansiyondan hazımsızlığa kadar birçok fayda sağlıyor.

Nar tam bir sağlık pınarı!..
Takvim'de yer alan habere göre çekirdeklerinden, tanesine, kabuğundan suyuna kadar birçok hastalığa deva olan nar, aynı zamanda vücudu hastalıklara karşı da bir kalkan gibi koruyor. Bol miktarda C vitamini, polyphenol, demir, potasyum içeren bu faydalı meyve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Kanserden, bağırsak parazitlerine kadar şifa olan bu faydalı meyvenin bol bol tüketilmesinin sağlıklı bir yaşam için etkili olacağını aktaran Diyetisyen Yeşim Özden, narın faydalarını şöyle sıralıyor:

Çekirdekleri iyi çiğnenerek tüketildiğinde sindirimi ve hazmı kolay bir meyvedir. Bir ilaç gibi etki göstererek mide koruyucu ve kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır.

Kan sulandırıcı etkisi ile dolaşımı düzenler ve damar yapısını güçlendirerek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

5 KAT DAHA FAZLA SAĞLIKLI

İçeriğindeki C vitamini özellikle soğuk günlerde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekler.
Bilimsel çalışmalarca kanıtlanmış yüksek antioksidan içeriği kansere karşı koruyucu etki göstermektedir. Nar suyundaki antioksidan miktarı yeşil çaya göre 5 kat daha fazladır.
Nar suyu, cilt ve prostat kanserine karşı tüketilmesi gereken bir besindir.
Bağırsak parazitlerine karşı nar kabuğu tüketmek etkili bir yöntemdir.
Vücudumuzun içerisinde bulunan organlarda meydana gelebilecek iltihap ve yaralara faydası olduğu gibi, cildimizde meydana gelen yara ve iltihapları önleyici etkisi vardır.