Necati Şaşmaz'a şok üstüne şok!...

Başbakan'la yaptığı toplantının ardından konuşmasıyla eleştiri toplayan Necati Şaşmaz'ın "KKTC Kültür Ataşesi" ünvanı iptal edildi!..

Necati Şaşmaz'a şok üstüne şok!...

KKTC'de önceki gün göreve gelen yeni hükümet Kurtlar Vadisi dizi oyuncusu Necati Şaşmaz'a verilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fahri Turizm ve Kültür Ateşesi ünvanını iptal etti. İptal kararını KKTC'nin ilk kadın Başbakanı Sibel Siber açıkladı. Şaşmaz 2012'de ateşe olmuştu. KKTC Eski Maliye Bakanı Ersin Tatar da, kararı twitter hesabından, "çok ayıp ettiler" diye yorumladı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kabineyi onaylamasının ardından toplanan yeni Bakanlar Kurulu, "toplumda rahatsızlık duyulan konu olarak" ele aldığı Şaşmaz'ın Fahri Turizm ve Kültür Ateşesi ünvanı görüştü. Bakanlar kararınn iptal edilmesi yönünde karar üretti. Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Siber, “Oynadığı ve ülkemizle ilgili olmayan bir filmin çok popüler, aktörün çok başarılı olması, gerçekten çok beğenilen ve izlenen bir dizinin oyuncusu olması ona bir ülkeyle ilgili kültür ateşeliği ünvanı kazandırmaz. Bu kararı iptal ettik” dedi. Siber şöyle devam etti; "Bu kısa sürede sizi güldüren, içinizi ve vicdanınızı rahatlatan kararlar almaya devam edeceğiz. Belki de alınan bazı kararların iptali ile daha önce bu kararları alanların da vicdanını rahatlatacağız."

SEFA KARAHASAN / MİLLİYET İNTERNET SİTESİ