Netflix, İngilizce bilen Fatih arıyor!

Fatih Sultan Mehmet’in hayatını ‘Osmanlı Yükseliyor’da anlatacak olan Netflix, cast çalışmalarında yabancı dil şartı koydu!

Netflix, İngilizce bilen Fatih arıyor!
Akşam Gazetesi'nden Bilgen Bülbül'ün haberine göre son dönemde Osmanlı tarihine duyulan ilgi, Türk yapımcılar kadar yabancıların da ilgisini çekmeye başladı. Türk seyircisinin karşısına ‘Hakan: Muhafız’ ile çıkan Netflix, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını ‘Osmanlı Yükseliyor’ adlı dizide anlatacağını duyurmuştu. Şirket, cast çalışmalarına başladı! Fatih karakterini canlandıracak kişi için titizlikle davranan Netflix, başrol oyuncusunda İngilizce şartı arıyor. 8 bölüm olarak seyirciyle buluşacak olan belgeselin yönetmenlik koltuğunda Emre Şahin oturacak. Tüm dünyada izleyiciyle buluşacak olan yapımda Netflix, başrolün yanı sıra diğer oyuncuların da yabancı dil biliyor olmasını istiyor.

Rol için tanıdıklar devrede!

Yurtdışına açılmak isteyen birçok oyuncu ‘Osmanlı Yükseliyor’da yer alabilmek için kulisler yapmaya başladı bile... Dizinin kariyerleri için büyük bir şans olduklarını düşenen yıldızlar, tanıdıklarını devreye sokarak rolü kapmak istiyor. Ancak şirket kulislerinde Birkan Sokullu’nun ön plana çıktığı öğrenildi.