Nevşehir'in kapısını kapattığı ünlülere Kırşehir sahip çıktı

Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıları fişleyerek tepki gösteren Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bu sanatçıların şehre girmesini yasakladı. Ama sanatçılara destek komşu ilden geldi.

Nevşehir'in kapısını kapattığı ünlülere Kırşehir sahip çıktı
Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından “Her şey çok güzel olacak” mesajı paylaşan sanatçıların, en ufak bir programda sahne alamayacaklarını ve Nevşehir'e girişlerinin yasaklandığını açıkladı. Bu açıklamadan sonra Kırşehir Belediye Başkanı, Ekrem İmamoğlu’na destek veren bütün sanatçıları kente davet etti.

“KAPIMIZ AÇIK BEKLERİZ”

Nevşehir'e girmeleri yasaklanan sanatçılara sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Ekicioğlu, “Sanatçı kimliğiyle, haktan ve hukuktan yana tavrını ortaya koyduğu için hedef gösterilen bütün sanatçı dostlarımıza açık çağrımızdır. Ahi Evran'dan, Yunus Emre'ye, Çekiç Ali'den, Neşet Ertaş'a uzanan kadim bir sevgi kültürüne sahip Kırşehirimiz'de, Belediyemizin yapacağı bütün etkinliklerde sizleri görmek bizim için onurdur. Gönlün  sığdığı yere, gövde de sığar derler bizim buralarda. Gönül kapımız sonuna kadar açık, bekleriz… #herseycokguzelolacak” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN BAŞKANA BÜYÜK DESTEK

Başkan Ekicioğlu’nun açıklamasından sonra sosyal medya üzerinden #kapadokyaboykot etiketiyle kampanya başlatıldı. Bir çok sosyal medya kullanıcısı Kapadokya rezervasyonlarına iptal ederek Kırşehir'e gideceklerini açıkladı.

Nevşehir'in kapısını kapattığı ünlülere Kırşehir sahip çıktı