Nil: "Oğlum insanları 'Kadın - Erkek' diye bölmesin"

Sevilen şarkıcı Nil Karaibrahimgil; aile hayatına dair merak edilenleri anlattı...

Nil: "Oğlum insanları 'Kadın - Erkek' diye bölmesin"

Nil Karaibrahimgil, Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'a konuştu...

Bir erkek çocuğu annesi olarak oğlunuza kadınlarla ilgili neler anlatıyorsunuz?

Kadınlar ve erkekler diye bir ayrım yapıp ona bir şey anlatmıyorum. Sorarsa tek farkımızın vücudun bazı uzuvları olduğunu söylüyorum, o kadar. İnsanı tanısın, değer versin. Kadın-erkek diye bölmesin insanları. Hatta kadın süper kahramanlardan bahsediyoruz ona.

‘Anne olmadan önce ve sonra’ diye kadınların hayatı ikiye ayrılıyor mu?

Bence ayrılıyor. Kitap yeni bir bölüme geçmedi, tersten yeniden başladı sanki. Bir insanı karşılamak, onun ruhunu kendi yaralarından muaf tutarak korumaya çalışmak dünyanın en zor işiymiş. Her gün bir şey öğreniyorum ondan, kendimi öğreniyorum ve sevmeyi. Sevmek başka bir şeymiş, sandığım şey değilmiş meğer.

Evlilik kutsal mı sizce?

Kutsal olan iki insanın konuşmadan paylaştığı ve kendini ait hissettiği şey. Gerisi hep formlar ve imzalar... Sözleşmelere inanmam. Yaptığım işte de inanmam. Hep gözlere ve niyetlere inanırım. Hiçbir imza kopan gönlü bir tutamaz. Hiçbir imza kavuşmuş iki insanı daha da mutlu edemez.

Sizi bunca yıl Serdar Erener’le yan yana tutan şey tam olarak ne?

Şans bizimkisi. Bazen bulursun. Biz artık birbirine karışmış, uzun zamandır aşk yaşayan, biri kanatlı biri de köklü iki şeyiz. Beraber yol almanın şükrüyle ve eğlencesiyle yaşıyoruz.

Sizi bir kez yan yana görmüş, şöyle demiştim: Birine bu kadar zaman sonra böyle bakabilmek nasıl mümkün olabilir?

Zaten konu bu değil mi! Hep hayran olmaya devam ediyor musun? Kolay değil ama denemeye değer. Hem hayran olunacak şey olmak, seni de dinç tutuyor.

Konular Röportaj