Novak Djokoviç'in şampiyonluk bedeli

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda İspanyol raket Rafael Nadal'ı 5 saat 53 dakikalık tarihe geçen maçtan sonra deviren Sırp tenisçi Novak Djokoviç'in, maçtan sonra yapılan fotoğraf çekimlerinde her iki ayağının da dikkat çekici bir şekilde su topla ..

Novak Djokoviç'in şampiyonluk bedeli

Tarihe geçen 5 saat 53 dakikalık Avustralya Açık Tek Erkekler finalinde Rafael Nadal’ı deviren Novak Djokovic, şampiyonluğun ardından Melbourne Park’ta gerçekleştirilen fotoğraf çekimine ayağında sandaletle katılan Sırp raketin her iki ayağındaki şişlikler dikkat çekti.

Önce yarı finalde İskoç Andy Murray’le 4 saat 46 dakikalık yorucu bir maç yapan ardından da finalde yaklaşık 6 saat süren mücadelede Nadal’ı deviren Novak Djokovic’in hali, şampiyonluğun kolay kazanılmadığını gösteren en güzel fotoğraf karesi olarak dikkat çekti. Elinde şampiyonluk kupası yüzündeki gülümsemeyle foto muhabirlerine poz veren Djokovic belki şampiyonluğun sevinciyle ayağındaki acıları unutmuştu ancak başarılı tenisçinin ayaklarının gözle görülür bir şekilde su topladığı ve şiştiği dikkatlerden kaçmadı.

Djokovic, yorucu maraton ve şampiyonluğuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Şu anda kendimi yenilmez hissediyorum. Ama 5 saat 53 dakikalık maratonun ardından o kadar yorgundum ki, şampiyonluğu kutlamak yerine yatağımı tercih ettim. Finalin ardından uyuyakalmışım. Birkaç saat sonra uyandığımda her tarafım ağrıyordu. Yarı finalde Murray’i 4 saatlik maçın ardından yendiğim ama kutlama yapmaya vaktim olmadı. Şimdi o iki maçı da düşündükçe, ne kadar çok yorulduğumu anlayabiliyorum" dedi.

Kariyerinin 5. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan 24 yaşındaki Sırp tenisçi Sırp Novak Djokovic, Avustralya Açık’taki zaferiyle 13 bin 630 puanla erkekler dünya sıralamasının zirvesindeki yerini korudu. Avustralya’da finale yükselen Nadal 10 bin 435 puanla ise dünya sıralamasında ikinci sırada yer aldı.


Konular Spor Haberleri