Odatv en güvenilir yayın kuruluşu

Uluslararası haber ajansı Reuters, yaptığı “2022 Dijital Haberler” raporunu yayınladı. Odatv, üç sıra birden yükselerek Türkiye’nin en çok güvenilen 7. haber kaynağı oldu.

Odatv en güvenilir yayın kuruluşu

Uluslararası haber ajansı Reuters, yaptığı “2022 Dijital Haberler” raporunu yayınladı. Odatv, üç sıra birden yükselerek Türkiye’nin en çok güvenilen 7. haber kaynağı oldu. Türk okurlarının, başta BBC ve Deutsche Welle olmak üzere, yabancı devletlerin yayın kuruluşlarına güvenmediği ortaya çıktı.

Uluslararası haber ajansı Reuters, 2022 Dijital Haberler raporunu yayınladı. Reuters, okurlarıyla anket yaptı.

Türkiye’de internet erişiminin yüzde 83 olduğu ve Türklerin haberleri yüzde 80 internetten takip ettiği ifade edildi.

Türklerin yüzde 60’ı haberleri okumayı tercih ederken, yüzde 20’si izlemeyi, geri kalan yüzde 20 ise her ikisini birden sevdiğini belirtti.

Odatv, “En güvenilir haber kaynakları” listesinde 2021’de 10. sırada yer alırken, bu sene 7. sıraya yükseldi. Odatv, en güvenilir 16 haber kaynağı listesine giren tek internet gazetesi oldu. 

Geri kalan yayın kuruluşlarının basılı gazete yahut televizyon kanalına sahip olması dikkat çekti.

YABANCI DEVLETLERE GÜVEN SIFIR

Reuters’un araştırmasına göre, Türklerin yabancı yayın kuruluşlarına güveni neredeyse sıfır.

BBC Türkçe, Deutshe Welle (DW), Voice of America (Voa) gibi İngiliz, Alman yahut Amerikan devletlerine bağlı yayın kuruluşları, “her şeyi yaptıkları” halde güven teşkil etmiyor. Türk okurlar, yabancı devletlerin yayın kuruluşlarını tarafsız bulmuyor ve yayınlarına güvenmiyor.

Odatv en güvenilir yayın kuruluşu