Oğuzhan Özyakup: 'Bu tarz benim..'

"Çelimsiz eleştirilerini kafaya takıyordum. Önemsediğim eski futbolcular, 'Başkaları için yaşama' tavsiyesinde bulundular..."

Oğuzhan: 'Bu tarz benim..'

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ın başına gelmesinin ardından, Başkan Fikret Orman'ın deyişiyle "Çıraklıktan, ustalığa" geçen Oğuzhan Özyakup, FourFourTwo'ya verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte yıldız futbolcunun röportajından satır başları:

Şenol Güneş'le sadece futbolu değil, özel konularımızı da görüşebiliyoruz. Eski bir öğretmen olduğu için nasıl konuşması gerektiğini biliyor ve çok iyi dinliyor. Hücum futbolunu çok seviyor ve sürekli pas yapmamızı istiyor. Pas! Pas! Hücum! Ben de 'Bu benim tarzım çok iyi yapabilirim' dedim.

8 NUMARA OYNAMAK MAESTROLUK

Benim için yapılan 'Çelimsiz', 'Vitaminsiz', 'Kondisyonu yetersiz' eleştirilerini duyuyordum hatta kafama takıyordum. Sonra saygı duyduğum eski futbolculara derdimi anlattım. Bana, 'Başkaları için yaşama' dediler. Kendime gerçekten iyi baktım. Fitness hocamı evime çağırıp çalışmaya devam ediyorum. Geçen sezonun ikinci yarısında kendimi buna adadım ve karşılığını aldım.

8 numarada oynamak bence maestroluk. Çünkü geriden tüm takıma top dağıtıyorsun. Bilic zamanında 10 numaralara top gelmiyordu. Şenol hoca tek ön liberoyla oynatıyor. Sosa ve ben geriden top taşıyoruz.

VAN PERSİE ABARTIYOR...

Süper Lig'de aynı mevkiide oynadığım Wesley Sneijder ve Aatif Chahechouhe, gerçekten çok iyi futbolcular. Sneijder'in elini rahatlatan Selçun İnan'ı da söylemeden geçemem. Bu isimler Süper Lig'e kalite katıyor.

Van Persie'ye 'En iyi olduğun konu ne?' diye sorsanız, 'Tavla' der ama abartıyor. Satranç gibi düşüne düşüne oynadığı için sıkılıp yanlış hamle yapıyorum. Tavlamın üzerinde adının yazdığı, sık sık da suşi ısmarlattığı doğrudur.

BEŞİKTAŞ'TA KALACAĞIM

Aileden birinin futbolda iyi bir yere geleceği belliydi. Amcam Gençlerbirliği'nde, babam Şekerspor'da oynadı. Kuzenim Trabzon'un altyapısında kaleciydi. Piyango bana vurdu.

İlk hedefim Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamak. İkincisi de dünyanın en önemli kulüplerinden birisinde oynamak. Avrupa'dan teklifler aldım ama benim için uygun şartlar oluşmadı. Hedeflediğim üç kulüpten teklif gelene kadar Beşiktaş'ta kalacağım. Hiçbir yere gitmeyi düşünmüyorum.

Teknik direktör Şenol Güneş ile kendini bulan Oğuzhan, arkadaşlarını 5 kez golle buluşturarak asist krallığında zirveye çıktı.

Oğuzhan, pas konusunda da son derece başarılı. Yıldız oyuncu, yaptığı 574 başarılı pas ile de ligde 4. sırada bulunuyor.

Süper Lig'de 4 golü bulunan Oğuzhan Özyakup, bu performansı ile sadece Mario Gomez ve Cenk Tosun'un gerisinde kaldı ve takımda 3. sırada yer aldı...

Konular Spor Haberleri