Okul müdürünü öldüren öğrencinin babası konuştu

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’i öldüren öğrencilerden İ. Palaz’ın babası Halil İbrahim Palaz, “Okul müdürüne çok üzüldüm. Altın gibi kalbi vardı. Oğlum da olsa en ağır cezaya çarptırılsın” dedi.

Okul müdürünü öldüren öğrencinin babası konuştu
Yeni Asır'da yer alan habere göre Ödemiş'in Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'i makamında pompalı tüfekle öldüren 2 öğrenciden 11. sınıf öğrencisi İ. Palaz'ın çiftçilik yapan babası Halil İbrahim Palaz çok büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Büyük oğlunu 6 yıl önce akciğer yetmezliğinden kaybettiklerini söyleyen baba, "Oğluma değil okul müdürüne üzüldüm. Altın gibi bir adamdı ve çok sevilen bir yöneticiydi. Kendisini çok iyi tanırdım ve çok sevdiğim bir insandı. Öğrenci velisi olduğum için yanına gidip çay içerdim. Yanlış anlaşılırım diye cenazesine gidemedim. Bir daha o okulun önünden asla geçemem. Olayı duyunca şok oldum. Evden dışarı çıkamıyorum. Uyuyamıyorum. Ayakta kalabilmek için günde tek öğün yemek yiyorum" dedi.

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Oğlunu cezaevinde ziyarete gittiğinde hüngür hüngür ağladığını belirten Halil İbrahim Palaz, "Oğlum ağlamaktan konuşamadı. Yarın tahliye etseler Ödemiş'e gelemem. Oğlum da olsa en ağır cezaya çarptırılsın. Oğlumu azmettirenler de varsa onlar da en ağır cezaya çarptırılsın. Suçlular cezasını çeksin ve adalet yerini bulsun istiyorum. Oğlumun uyuşturucu kullandığını daha önce duymamıştım. Kendi isteğiyle bu cinayeti işlediğini düşünmüyorum. Oğlumu yönlendirenler var. Olaydan sonra bile kimi öldürdüğünü dahi bilmiyordu. Uyuşturucunun ve alkolün etkisi geçtikten sonra okul müdürünü öldürdüğünü öğrenmiş. 'Pişman değilim. Yine olsa yeni yaparım' dediği de doğru değil. Jandarmaya ifade vermedi. Okulda da bugüne kadar disiplin cezası almadı. Dersleri orta halliydi. Sınıfını zor da olsa geçiyordu. Bugüne kadar öğretmenleri ve okul müdürü ile hiçbir sorun yaşamamıştı" dedi.

'SAÇI GÜZEL DİYE SEVİYORUZ'

Anne Gönül Palaz ise "Ayhan Bey'in yanına gidip, 'Müdür bey, oğlumun saçı çok uzun. Bizi dinlemiyor. Siz neden kestirmiyorsunuz?' dediğimde bana, 'Biz onu saçı güzel diye seviyoruz' cevabını vermişti. Kendi çocuğumuzdan fazla okul müdürüne üzüldük. Okula gittiğimizde bize hep yardımcı olurdu. Çok iyi bir yöneticiydi. Olay günü de toplantıya gidecektik" dedi.