Okul servisinde koca cinayeti

İstanbul Üsküdar'da, park halindeki okul servis aracına düzenlenen silahlı saldırıda Asiye Aykan (40) ölürken, servis şoförü Mehmet Yılmaztürk (51) yaralandı.

Okul servisinde koca cinayeti
Sabah Gazetesi'nden Furkan Kara'nın haberine göre polis, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Asiye Aykan'ın eşi Yılmaz Aykan'ı silahıyla birlikte gözaltına aldı.

Yavuztürk Mahallesi Fildişi Sokak üzerinde dün 19.00 sıralarında park halindeki 34 LAA 951 plakalı okul servis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda okul servisi içinde bulunan şoför Mehmet Yılmaztürk ve Üsküdar'da bir sitede temizlikçi olarak çalışan Asiye Aykan yaralandı. Silah seslerini duyan vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından vücuduna 2 kurşun isabet ettiği tespit edilen Mehmet Yılmaztürk'ü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 4 kurşunla yaralanan Asiye Aykan'ı ise özel bir hastaneye kaldırdı. Yaralılardan Asiye Aykan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yılmaztürk'ün ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olayın ardından çalışma başlatan Üsküdar Asayiş Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Asiye Aykan'ın eşi Yılmaz Aykan'ı olayda kullanıldığı iddia edilen silahla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Yılmaz Aykan ifadasinin alınması için polis merkezine götürülürken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.