Olaylı derbide önlenen olası facia!...

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde TFF temsilcisinin uyanık tavrı, olası sıkıntılara baştan set çekti.

Olaylı derbide önlenen olası facia!...

Olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisinde faciayı Futbol Federasyonu temsilcilerinin önlediği ortaya çıktı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında sahaya giren yüzlerce kişinin Atatürk Olimpiyat Stadı'nın soyunma odalarına yönelmesi üzerine temsilcilerin stat dışında konuşlanan çevik kuvvet güçlerini süratli bir şekilde içeriye sevk ettirdiği ve iki takım ile birlikte hakemlerin de güvenliğini sağlayarak olası bir facianın önünü aldığı öğrenildi.

TFF temsilcilerinin dün federasyona ulaşan raporlarında maç öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 8 turnikesinin biletsiz şahıslar tarafından devre dışı bırakıldığı ve 10 kapının kilidinin kırılarak 2 bine yakın taraftarın tribünlere girdiği yazıldı. Karşılaşmanın 75 ile 80. dakikalarında  protokol tribününün tam karşısındaki tribünde Beşiktaş taraftarı arasında kavga başladığı, kavgaya karışan bu taraftarların önemli bölümünün uzatma dakikalarında sahaya inerek önce özel güvenlik elemanlarını tartakladığı, sonra da ellerindeki plastik sandalyeler ile az sayıda bulunan çevik kuvvet polisine saldırdığı ifade edildi.

Beşiktaş PFDK'da

Derbi maçının temsilci raporları doğrultusunda Beşiktaş kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Disiplin Talimatı'nın “Saha olayları” maddesine göre işlem yapılacak olan siyah-beyazlı kulübe olayların boyutu göz önüne alınarak 6 maçtan az olmamak koşuluşla seyircisiz oynama ve saha kapatma cezası verileceği bildirildi.

Beşiktaş'a ayrıca talimatın “Usülsüz seyirci alma” başlıklı maddesine göre 150 bin liraya kadar para cezası öngörüleceği vurgulandı.


MİLLİYET İNTERNET SİTESİ


Konular Spor Haberleri