Olimpiyat finalinde Spice Girls sürprizi!..

İki haftadır süren 2012 Londra Olimpiyat Oyunları, muhteşem bir kapanış töreniyle sona erdi. 16 gündür yanan olimpiyat meşalesinin söndürülmesiyle oyunlar resmen tamamlandı.

Olimpiyat finalinde Spice Girls sürprizi!..

Olimpiyat Stadı’nda Big Ben’in yerel saat ile 21.00’i vurması ile başlayan kapanış töreninde stadı dolduran binlerce sporsever yaklaşık 3 saat boyunca müzik ve görsel şov ile eğlendi. Olimpiyat Stadı’nın ortasına London Eye, Big Ben, Tower Bridge gibi simgelerinin dev maketlerinden oluşan sahne kuruldu. Aktör Timothy Spall tarafından canlandırılan Winston Churchill’in William Shakespeare’in The Tempest adlı eserinden bölümler okumasının ardından Londra’nın ünlü keşmekeşi “rush hour” sunuldu. İngiltere Kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacgues Rogge’un törene katılmasının ardından, ülkenin milli marşı çalındı.

Stadın ortasındaki dev maketlerin kaldırılmasının ardından, kaldırılarak, oyunlara katılan 204 ülkenin bayrakları sporcuları tarafından stada getirildi. Türk Bayrağı’nı altın madalya kazanan milli tekvandocu Servet Tazegül taşıdı.Atletlerin stada gelmesi ve maraton yarışının madalya töreninin ardından, Imagine’dan, Bohemian Rhapsody’e, Wish You Were Here’dan, Right Here Right Now’a Britanya’nın değişik jenerasyonlarından şarkıları çalındı.

Bu arada Londra Belediye Başkanı Boris Johnson olimpiyat bayrağını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacgues Rogge’e teslim etti. Rogge de bayrağı 2016 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak Brezilya’nın başkenti Rio’nun belediye başkanı Eduardo Paes’e devretti. Devir töreninden sonra Brezilya’nın milli marşı çalındı. Brezilya’nın gösterisi sırasında sahneye dünyaca ünlü futbolcu Pele de çıktı.

Birçok ülkeden canlı olarak yayınlanan törende, Muse, Spice Girls, George Michael, Fatboy Slim, Pet Shop Boys, The Who, Brian May, Russell Brand, Kaiser Chiefs, Annie Lennox, Jessie J, One Direction, Spelbound, Ray Davies, Emeli Sande gibi birçok ünlü grup ve sanatçı sahne aldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacgues Rogge, törende yaptığı konuşmada İngiltere’yi kutlayarak, ’’Dünyaya İngiltere’nin ev sahipliğini gösterdiniz. Teşekkürler Londra’’ dedi.

Konuşmaların ardından 16 gündür yanan olimpiyat meşalesi söndürüldü.

İşte o görüntüler..

İzlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!..


Konular Spor Haberleri