Olimpiyat hayali ırkçı tweetle bitti!

Londra’da bugün başlayan Yaz Oyunları öncesinde Yunanistan’da Twitter krizi patlak verdi.

Olimpiyat hayali ırkçı tweetle bitti!

Yunan Olimpiyat Takımı, madalya beklentisinin yüksek olduğu koşucu Voula Papachristou’nun etkinlikten çıkarıldığını açıkladı. Papachristou’nun atılmasının sebebi ise genç sporcunun kişisel Twitter hesabından ırkçı bir mesaj göndermesi oldu.

Pazartesi günü Twitter’a “Yunanistan’da o kadar çok Afrikalı var ki artık Nil’in batısındaki sivrisinekler kendi yemeklerini evlerinde rahatlıkla yiyebilirler” yazması büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporcunun Yunanistan’da yaşayan Afrikalıları hedef aldığı bu tweet sosyal medyada büyük tepki topladı. Çarşamba günü açıklama yapan Yunan Olimpik Takımı yetkilileri ise atılan tweetin olimpiyat değerlerine ve ruhuna aykırı olduğu gerekçesi ile Papachristou’nun olimpiyat oyunlarından çıkarıldığını açıkladı. Olay sonrası açıklama yapan Papachristou, “Tatsız bir şakaydı, insanların kalbini kırdıysam çok üzgünüm. Amacım kimseyi aşağılamak değildi. Herkesten çok özür diliyorum” dedi.

Papachristou’nun attığı tweet ırkçılık ve insan haklarına saygısızlık olarak değerlendirilirken, Yunan sporcu sosyal medyada yaptığı açıklama nedeniyle olimpiyattan çıkarılan ilk sporcu oldu.





Konular Spor Haberleri