Ölümden uyuma numarasıyla kurtuldu

Bursa'da, kolundaki bilezik için kayınvalidesinin boğazını kesip öldürdükten sonra olayı gören 5 yaşındaki çocuğu da 17 yerinden bıçaklayıp öldü diye bıraktığı iddia edilen sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Ölümden uyuma numarasıyla kurtuldu

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten öldürmek, nitelikli yağma ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen G.O., ilk kez hakim karşısına çıktı. 5 çocuk annesi Ayşe Gökçe'yi (35), kolundaki tek altın bilezik için 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde boğazını keserek öldürüldüğü iddia edilen damadı, şahit bırakmamak için de cinayete tanıklık eden küçük çocuğu 17 yerinden bıçakladı. Öldüğünü zannederek çocuğu bıraktığı iddia edilen G.O., ilk duruşmada susmayı tercih etti.

"ŞU AN İFADE VERMEK İÇİN MÜSAİT DEĞİLİM"

Bileziği gasp etmesinin söz konusu olmadığını belirten G.O., "Şu an ifade vermek için müsait değilim. Susma hakkımı kullanmak istiyorum. Önceki ifadelerimi de kabul etmiyorum. Bilezik zaten bendeydi. Ölen kayınvalidem tartışma sırasında bileziği bana vermişti. Ben onu zorla almadım" diye konuştu.

Davanın küçük mağduru, 5 yaşındaki H.B.'nin ifadesi ise, sanık salondan çıkarıldıktan sonra duruşmaya çağırılan psikolog eşliğinde alındı. Gözleri önünde annesi katledilen küçük mağdur, yaşadığı dehşet dolu anları anlatırken herkesi duygulandırdı. Vücudu, elleri ve yüzüne gelen bıçak darbeleriyle adeta tanınmaz hale gelen H.B., hayata uyuyor numarası yaparak tutunduğunu söyledi. Olay günü, televizyonda çizgi film izlerken kapı zilinin çaldığını belirten H.B., "Annem kapıyı açtı. Gelen eniştemdi. Birlikte bahçeye çıktılar. Bir süre sonra ikisi birlikte geri geldi. Eniştem, annemden bileziğini istedi. Annem bileziğini vermeyince sanık ona saldırmaya başladı. Önce anneme, ardından da bana bıçakla saldırdı" diye konuştu. Bilirkişi, çocuğun yaşadığı dehşeti unutma eğiliminde olduğunu ve psikolojik destek alması gerektiğini belirtti.

KÜÇÜK MAĞDURU HAKİM TESELLİ ETTİ

Vücudu ve elindeki yaraları mahkeme heyetine gösteren küçük H.B.'yi hakim, "Canını sıkma, senin canın sağ olsun" diyerek teselli etti. Hakim, H.B.'nin ifadesini aldıktan sonra sanığı tekrar duruşma salonuna almak istediğini belirterek küçük çocuğa salonda kalıp kalmak istemediğini sordu. Küçük mağdurun salonda kalma isteği üzerine, sanık tekrar duruşma salonuna alındı. Böylelikle küçük H.B., vahşetin ardından ilk kez eniştesiyle yüz yüze geldi.

EŞİNİN EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMASINI İSTEDİ

Duruşmaya öldürülen Ayşe Gökçe'nin kızı N.O. ve H.E. ile kardeşi Y.G. ile eski kocası İ.B. müşteki olarak katıldı. Annesini katletmek, küçük kardeşini de öldürmeye tam teşebbüs etmekle suçlanan kocasının en ağır ceza ile cezalandırılmasını isteyen N.O., "Ondan sonuna kadar şikayetçiyim. Olaydan bir gün önce annemden bileziğini istemişti. Annem de vermek istemeyince sanık bana, 'Senin bu anneni bir gün bıçaklarlar' dedi. Zaten ertesi gün de öldürüldü. Benim doğumum yaklaştı, parayı bunun için istediğini söylemişti. Fakat anladım ki onun kumar alışkanlığı varmış. Bu cinayeti planladığından eminim. Onun en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. O her zaman yanında bıçak taşımazdı. Bıçağı yanında götürmesi, cinayeti önceden planladığının bir göstergesidir. Annem ona daha önce de bir küçük altın ile 200 lira para vermişti. Kumar yüzünden annemi öldürdü" diye konuştu.

SANIK CEZAEVİNDE BABA OLDU

Tutuklandıktan sonra cezaevinde baba olan sanığın eşi N.O., "Onun söylediklerine inanmıyorum. Madem bileziği annemden güzellikle aldı, öyleyse onu neden öldürdü? Evden bıçak alıp gitmesi, bu cinayeti önceden planladığını gösterir. Kardeşim büyük bir vahşete tanıklık etti. Şimdi hepimiz üzerine titreyerek yaşadıklarını unutturmaya çalışıyoruz ama ne mümkün" dedi.

"SANIKTAN ÇOCUĞUMU BU HALE GETİRDİĞİ İÇİN ŞİKAYETÇİYİM"

Eski eşini kaybeden İ.B. ise, "Ben sanıktan çocuğumu bu hale getirdiği için şikayetçiyim" şeklinde konuştu. Diğer müştekiler de sanığın cezalandırılmasını istedi.

Müşteki ifadeleri doğrultusunda tekrar söz isteyen sanık G.O., "Eşim, kayınvalidemden para aldığımı söylüyor ama bunun niçin olduğunu anlatmıyor. O para ile ben karımı ailesinin yanına götürdüm. 'Para için her şeyi yaparım' diyen bir insan, bana ne parası verebilir ki?" diye konuştu.

Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Adliye çıkışında konuşan ve olayın ardından yüzündeki kalıcı izlerin giderilmesi için birçok estetik operasyon geçiren küçük H.B., bıçaklandıktan sonra annesinin yanında uyuyor rolü yaparak hayata tutunduğunu anlattı.