Ölüme ramak kala!...

NEVŞEHİR Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının önünde dün gece yarısı rolo sac yüklü TIR devrildi.

Ölüme ramak kala!...

NEVŞEHİR Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının önünde dün gece yarısı rolo sac yüklü TIR devrildi. TIR'ın dorsesinden yuvarlanan rulo sac, İtfaiye Müdürlüğü giriş kapısının önündeki park etmiş bir otomobili ezerek durabildi. Bu sırada kapının yanında bulunan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, kendisini uyaran bir itfaiye eri sayesinde saniye farkla ezilmekten kurtulduğunu söyledi.

50 yaşındaki Selahattin Özkan yönetimindeki TIR'la, Hatay'ın İskenderun İlçesinde bulunan Demir Çelik Fabrikasından aldığı demir sacı, Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikaya götürmek üzere yola çıktı. TIR, Nevşehir-Aksaray karayolu Damat İbrahim Paşa Bulvarı'ndaki Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü karşısındaki kavşaktan dönmek isterken, dün saat 24.00 sıralarında direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi.

TIR'ın devrilmesiyle kasasındaki tonlarca ağırlığındaki sac rulo yuvarlanarak İtfaiye Müdürlüğü girişindeki park halinde bulunan bir otomobili ezdikten sonra, kapı girişinde durabildi. Olay anında kapının yanında bulunan Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, gürültü ve toz bulutunu görerek kendisini uyaran bir itfaiye eri sayesinde saniye farkla ezilmekten kurtuldu. Kazada, araç sürücüsü Selahattin Özkan yaralandı. Çağırılan ambulansla İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Özkan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaza sonrasında karayolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatıldı. Güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra ise tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açıldı. Devrilen TIR, 2 çekici tarafından kaldırıldı.

SANİYELER KALA KURTULDUM

Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, kavşakta TIR'ların dönmesinin çok tehlikeli olması nedeniyle yasaklanmasına karşın yine de TIR sürücülerinin kullanmakta ısrar ettiklerini söyledi.

Kavşaktan dönmek isterken daha önce de briket yüklü 2 TIR'ın devrildiğini belirten Seçen, “Buradan dönmeye çalışan TIR'ların devrilmesi konusunu bir hafta öncede arkadaşlarla konuşmuştuk. Orada 'Allah korusun, İtfaiye binasına bir gün TIR girecek” demiştim. O da bugün benimde bulunduğum zaman gerçekleşti. Yasak olmasına rağmen TIR'lar devamlı Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nı kullanıyor. 3 saniye ile TIR'dan düşen sacın ezmesinden kurtulduk. Arabanın yanındaydım. Gürültü ve toz bulutunu gören İtfaiye personelinin uyarısı sonrasında uzaklaştım. İlk önce deprem oldu gibi de algıladık. Saç, direk arabaya gelip geri döndü, yoksa binanın duvarlarını da çökertirdi” dedi.