Önce namaz sonra defile

İlahili, semazenli türban defilesinde ünlü mankenler podyuma çıktı.

Önce namaz sonra defile

Tesettür giyim üretimi yapan Tekbir Giyim, ilkbahar- yaz kreasyonunu bir defile ile tanıttı. Defileyi izlemeye gelenler, salonun girişinde ayrılan bir bölümde çok sayıda kişinin yatsı namazı kıldığını gördü. Defileye gelip yatsı namazını kaçırmak istemeyen bazı erkeklerin başlarındaki beyaz takkeler dikkat çekti.

Yeşilköy WOW Convention Center'da düzenlenen tesettür defilesine gelen vatandaşlar, tesettür kıyafetlerinin çok şık olduğunu belirtti. Almanya'nın ünlü moda tasarımcısı ve Avrupa Moda Konseyi Üyesi Heidi Beck tarafından hazırlanan 366 parçalık ilkbahar- yaz koleksiyonu ünlü mankenler Ece Gürsel, Tuğba Altıntop, Elif Ece Uzun, Seçkin Piriler, Ece Ltynova, Arzu Pavlova, Tatyana ve Elnaz Pirayesh tarafından tanıtıldı.

`Özgür çiçekler ve özgür renkler' koleksiyonunun tanıtımı sırasında çok sayıda türbanlı kadının izlediği defile, bazı izleyiciler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

İLAHİ DİNLETİLDİ

Üç bölümden oluşan defileden önce ilahi dinletisi yapıldı. Defilenin ilk bölümünde, Mevlana ve Mevleviler döneminin giyim kültür ve sanatından esinlenilerek hazırlanan telkarilerle süslü kaftanlar sema gösterisi yapan semazenler arasında tanıtıldı. Defilenin ikinci bölümü olan gece kıyafetleri ve final bölümünde ise türban ağırlıklı kıyafetler dikkat çekti.

Vatan

Konular Eski Arşiv