Öncel Öziçer yazdı: "Koçluk: En kolay meslek"

"...İlişki koçu, yaşam koçu, beslenme koçu, oyuncu koçu, melek koçu, egzersiz koçu, annelik koçu, bebek koçu ve bunu en son duydum; rüya koçu!"

Öncel Öziçer yazdı: "Koçluk: En kolay meslek"

Uydur uydur ipe diz…

Boş işlerle uğraşıp ‘hiçbir şey üretenler’ için babam çok sık söylerdi bu lafı…

Şimdi etrafımız, bu ipe dizme üstadlarıyla doldu.

Bu insanların mesleklerinin genel adı ‘koçluk’.

İlişki koçu, yaşam koçu, beslenme koçu, oyuncu koçu, melek koçu, egzersiz koçu, annelik koçu, bebek koçu ve bunu en son duydum; rüya koçu!

Kendi kendine hayatını idame ettiremeyen, en ufak kararları dahi tek başına alamayanlar için yaşam koçunu…

Aşkını, ilişkisini bile tek başına yaşamayı beceremeyen insanlar için ilişki koçunu…

Boğazını tutmayı bir türlü başaramayanlar ya da bir zahmet açıp sağlıklı beslenmeyle ilgili kitap karıştırmaya üşenenler, bu konuda bir bilgisayar tuşuyla elinin altında binlerce döküman olduğunun farkına varamayanlar için beslenme koçunu…

“Uğraşamam ben öyle uzun eğitimlerle okulla, kısa yoldan şöhrete kavuşmam lazım” diyenler için oyuncu koçunu…

Benim gibi iki hareket yapmaktansa, güneşte taşa yapışan kertenkele gibi öylece durmayı sevenler için, kendilerini zorla dürtecek egzersiz koçunu…

Bir dereceye kadar anlarım da, ‘rüya koçu’ ne ola ki?

Bazı rüyalar tamam çok önemlidir, alt beyninizi alıp önünüze serer vs… Ama genelde rüyalar, o günlerde yaşadıklarımızın geceye yansıyan tezahürü değil midir?

* * *
Bakınız şöyle ki:

– Sorma, gece çok acayip rüyalar gördüm.
– Hayır olsun, gündüz niyetine, anlat…
– Şimdi böyle bir ormandayız, ama ağaçlar, ağaç gibi değil. Gövdeleri döner tezgahı, dalları sucuk, yapraklar fiyonk makarna… Ben böyle bir yandan ağacın gövdesini, elimdeki 200×200 santimetrelik lavaşa sarmaya çalışırken, bir yandan sucuk dallarını kemiriyorum. O sırada annem, aşağıda göl gibi bir şey var onu kaynatıyor, içinde makarna yapraklarını haşlıyor. Ben arada kendimi tokatlıyorum. Sonra bir bakıyorum, karşıdan sevgilim geliyor ama kafası hoşmerim şekli.
– Abi sen bir maydanoz suyu, enginar sapı diyeti yapıyordun hani, nasıl gidiyor o?
– 16. gündeyim. Hiç bozmadım. Midemin sırtıma kaynak olmasına alıştım da, gün içinde geçirdiğim sekiz sinir krizi biraz canımı sıkıyor sadece. N’oldu, niye sordun? Rüyamı anlatıyordum dur ya…
– Yok bir şey canikom, devam et sen dinliyorum…


* * *

Şimdi bu rüyayı oturup da uzun uzun analiz etmenin, “Rüyada ağaç görmek ne demek?” diye araştırmanın bir manası var mı, yok!

ÖNCEL ÖZİÇER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!...