Onur Ünlü: "Aramızdaki yaş farkını gazetelerden öğrendim"

"... Ben Hazar’la birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Hayatımda kendimle ilgili gurur duyduğum şeylerin başında geliyor. Hatta belki de birinci sırada. O yüzden anlam veremiyorum bu yorumlara."

Onur Ünlü: "Aramızdaki yaş farkını gazetelerden öğrendim"

Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'ın röportajından...

"Hazar'la birlikte olmaktan gurur duyuyorum görünen o ki Hazar bitecek gibi değil"


Romanı bitirdiğinizde, önce sevgiliniz Hazar Ergüçlü’ye okutmuşsunuz. Nasıl buldu? 

O sevdi... Sonra çevreden aldığım yorumların hepsini o da söyledi. Bir sürü açıdan Ayşe’yi sevdiğini, ona kuvvet verdiğini, ondan çok şey öğrendiğini, akıp gittiğini... Ondan da geçer not aldım yani (Gülüyor)

Ahmet Hakan şöyle bir yazı yazmıştı: “Sen Koskoca Onur Ünlü ol... Şiirler yaz, filmler yönet, sonra magazinde ‘Hazar Ergüçlü’nün sevgilisi’ diye yazsınlar. Hayat sizce de bazen çok acımasız değil mi?” Size de öyle geldiği oluyor mu? 

Ben Hazar’la birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Hayatımda kendimle ilgili gurur duyduğum şeylerin başında geliyor. Hatta belki de birinci sırada. O yüzden anlam veremiyorum bu yorumlara. 

Orada Hazar Ergüçlü’yü yermiyor ama sizi övüyor... 

Eyvallah! Ama ben işin o kısmıyla ilgilenmiyorum. Beni yüceltmek için böyle bir yol seçmemesini tercih ederdim. Neticede kendisi bir magazin yazarı değil. Neden bundan bahsediyor, bilmiyorum. 

Genel olarak birlikteliğinizi eleştirenler için ne söylersiniz? 

Valla kimin ne dediğiyle ilgilenmiyorum. Hazar çok acayip bir kadın. Beni başından beri çok etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Onunlayken her gün yeni bir sürprizle karşılaşıyorum ve bu benim en önem verdiğim konulardan biri. Bir şeyin bitmemesiyle çok ilgileniyorum. Ve görünen o ki Hazar bitecek gibi değil!

"Aramızdaki yaş farkını gazetelerden öğrendim"


Yaş farkınız üzerine çok konuşuluyor. Bu durum size ne hissettiriyor? 

Bak, sana çok samimi bir şey söyleyeyim mi? Gerçekten gazetede yazdığında fark ettim ben onu. Daha önce hiç düşünmemiştim üzerine. Hazar’ın yaşını, arada kaç yaş fark olduğunu ben gazetelerden öğrendim. İlgilenmiyorum çünkü.

Hazar’la otururken, konuşurken, yemek yerken, dolaşırken bir film izlerken kendinden 19 yaş küçük biriyle o şeyleri yaptığını düşünmüyorsun. Bütün kalbimle söylüyorum ki oturup da yaş farkı hesabı yapmamıştım. Çünkü aklıma bile gelmedi. Çünkü Hazar’la birlikteyken buna ihtiyaç duymuyorsun. Hazar’da bütün bunların üstünde çok büyük şeyler var yani. Onlara tutulup kalıyorum zaten.

Konular Röportaj