OYUNCU CANER KURTARAN'A PARA CEZASI!..

Bir televizyon dizisinde bir süre ''Şevket'' karakterini canlandıran oyuncu Caner Kurtaran, ''uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak'' suçundan 6 bin lira para cezasına çarptırıldı..

OYUNCU CANER KURTARAN'A PARA CEZASI!..

İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Caner Kurtaran katıldı.

Duruşmada Kurtaran, daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirterek, mahkemenin aldığı tedavi ve denetimli serbestlik kararına uyduğunu kaydetti.

Kurtaran, oyuncu olması nedeniyle şehir dışında çekimleri bulunduğunu ve bu nedenle denetimli serbestlik randevusuna yetişemediğini kaydetti.

Caner Kurtaran'ın avukatı Mehmet Tevfik Taşkın da müvekkilinin denetimli serbestlik uygulamasına katılmadığı dönemde uyuşturucu kullanmadığına dair raporu mahkemeye sundu.

Kararını açıklayan hakim Caner Kurtaran'ı ''uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak'' suçunu düzenleyen TCK'nin 191. maddesi uyarınca, 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bu cezayı TCK'nin 62. maddesi uyarınca 10 ay hapse indiren hakim, hapis cezasını da 6 bin lira para cezasına çevirdi.

Hakim, para cezasının 20 eşit taksitte ödenmesini de hükme bağladı.

-DAVANIN GEÇMİŞİ-

Daha önce hakim, Kurtaran'ın 1 yıl süreyle tedavili denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulmasına, tedavisinin bitiminden itibaren 1 yıl süreyle denetimli serbestliğinin sürdürülmesine hükmetmişti.

Sanığın denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranması durumunda, hakkındaki davaların düşürülmesini hükme bağlayan hakim, aksi halde davaya devam edilmesine karar vermişti.

Kurtaran'ın denetimli serbestlik randevusuna gitmemesi üzerine dava yeniden ele alındı.

HABERTÜRK