Özal soruşturması rafa kaldırıldı

Turgut Özal’ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma rafa kaldırıldı. Adli Tıp’ın ‘Zehir var zehirlenme yok’ raporunun ardından yeniden oluşturulması beklenen bilirkişi heyeti 15 ay geçmesine rağmen görevlendirilmedi.

Özal soruşturması rafa kaldırıldı
Bugün'den Gökhan Özdağ'ın haberine göre 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası rafa kaldırılan soruşturmalara bir yenisi daha eklendi.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ‘Zehir var zehirlenme yok’ raporunun ardından yeniden oluşturulması beklenen bilirkişi heyeti 15 ay geçmesine rağmen hâlâ görevlendirilmedi.

DOSYADAN EL ÇEKTİRİLDİ

Özal'ın mezarını açtıran savcı Kemal Çetin, itirazlar üzerine yeni bir bilirkişi heyeti oluşturarak verilerin yeniden incelenmesi için harekete geçmişti.

Ancak Çetin’in 17 Aralık sonrası görevden el çektirilmesiyle ikinci kez oluşturulması planlanan bilirkişi heyeti ve rapor düzenlenemedi.

SORU İŞARETLERİ KALKMADI

Özal’ın ani ölümündeki sır perdesi halen aralanamadı. En son 2012 yılında savcılık kararıyla Özal’ın mezarı açıldı ve Feth-i Kabir yapıldı. Özal’ın mezardan çıkarılan naaşı incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Adli Tıp Kurumu incelemenin ardından 13 Aralık 2012’de "Zehir var ama zehirlenme yok” şeklindeki raporunu sundu. Bu rapor akıllardaki soru işaretlerini gidermeye yetmedi. Bunun üzerine Savcı Çetin, aralarında TÜBİTAK uzmanlarının da bulunduğu 8 kişilik bilirkişi heyeti oluşturarak kurulun raporunu yeniden inceletme kararı almıştı.