Özgür Özgülgün: "Çocuklar bizim geleceğimiz"

Özgür Özgülgün, şüphesiz hem ekranların hem de tiyatro sahnesinin en yetenekli oyuncularından. Ancak Özgülgün, bu kez farklı bir konseptle karşımızda. Çocukların “Özgür Abi”si olarak “Tarihe Yolculuk” gösterisi yapan başarılı oyuncu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özgür Özgülgün: "Çocuklar bizim geleceğimiz"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Çocukların Özgür Abisi olarak karşımızdasın. Neler yapıyorsun anlatır mısın?

Son zamanlarda çocukların “Özgür Abi”siyim. 2 yıldır okullarda drama ve düşünce becerileri üzerine eğitmenlik yapıyorum. Hafta sonu da, alışveriş merkezi ve belediyelerin tiyatro salonunda Özgür Abi’ye Tarihe Yolculuk gösterisi yapıyorum. Yani hayatım genç arkadaşlar, çocuklarla geçiyor. Onların dilinden çok iyi anladığımı düşünüyorum, ortak dil bakımından sıkıntı çekmiyorum, belki ben de biraz çocuk ruhluyum.

Hep yazıyor muydun?

Tiyatrocu olduğum için çocuklarla sahne üzerinde bir şeyler paylaşmak beni çok heyecanlandırıyor. Masal atölyeleri ve drama çalışmaları yapıyorum. Ayrıca hep beraber başka diyarlara, tarih üzerinde yolculuk yapıyoruz. Kısacası işimi severek yapıyorum .

“Tarihe Yolculuk fikri” nasıl ortaya çıktı?

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğini oluşturamazlar.” Genç dostlarımızla yaptığımız araştırmalar sonucunda oluşturduğumuz metni, hafta sonu alışveriş merkezlerinde ve okullarda sahneliyoruz. İlgi çekiyor yani kısacası izleyenleri mutlu ediyor.

Oyunun içeriği ne kadar zamanınızı aldı?

Oyunun içeriği için yaz boyunca hikâyeler toplayıp, provalar yaptık ve paylaşacağımız günü iple çektik. Hayata geçtikten sonra bizden mutlusu olmadı. Bu aslında bir ekip çalışması, az önce de söylediğim gibi, beraber araştırıp, adını tarihin tozlu yapraklarına altın harflerle yazdırmış isimleri çıkarttık, hafta içi okullarda, hafta sonu Maslak Uniq’te, dostlarımızla buluşuyoruz.

BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ

Bu projede yol arkadaşın var mı?


Yol arkadaşım olmaz mı? Bahsettiğim gibi bu bir ekip çalışması yani iki kişilik dev kadro... Merve Abla ve Özgür abi ve tabii ki onunla beraber birçok yol arkadaşım var, onlar da bizi izleyen sevgili çocuklar. Işıklar kapanıp perde açıldığında takım arkadaşım Merve abla ile gösterimiz başlıyor. Bu gösteriyi eğitimcilere de tavsiye ediyoruz. Çünkü tarihi anlatmanın teatral bir yönü olduğunu da görmüş oluyoruz.

Proje ne kadar sürecek, planlar nedir?

Proje bizimle birlikte yaşayan canlı bir proje... Tarihi bu kadar zengin bir ülkede, tabii dünya tarihini de katarak, gittikçe büyüyebilecek hatta tüm Türkiye’de birçok okulla da beraber yürüyecek bir proje. Birlikte yaşayıp, birlikte yol alacağız, yolculuğumuz sürecek...

‘Çocuk’ sizin için neyi ifade ediyor?

‘Çocuklar’ bizim en değerli varlığımız ve geleceğimiz...

Son olarak eklemek istediklerin var mı?

Eğitim kurumlarıyla işbirliği içinde projeler üretmek, oynayarak öğretmek işin en zevkli kısmı… Yaptığımız iş sonuç odaklı değil süreç odaklı... Görsel ve işitsel hafıza çok önemli olduğu için, keşke her şeyi yaşarken bu şekilde öğrenip hayatımıza uyarlayabilsek diyorum. Ayrıca ekip olarak şuna inanarak yolumuza devam ediyoruz, yaptığımız iş gösteri sanatı olsa da, eğitim ciddi bir iştir.
Konular Röportaj