"PANDEMİ SÜRECİNİ EN İYİ YÖNETEN ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Avrupa Şafak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Seçim Öztürk, tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs pandemisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"PANDEMİ SÜRECİNİ EN İYİ YÖNETEN ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Avrupa Şafak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Seçim Öztürk, Covid-19 pandemisi sürecinde sağlık sektörümüzün oldukça çetin bir imtihandan geçtiğini ifade ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"PANDEMİ SÜRECİNİ EN İYİ YÖNETEN ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Başta Amerika olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde sağlık sektörü içler acısı görüntüler sergilerken Türkiye'nin bu zorlu süreci başarıyla yönettiğini ifade eden Seçim Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Devletin attığı adımlar ve özel sektörün hayata geçirdiği yatırımlar ile pandemi sürecini en ağrısız şekilde atlatıyoruz. Biz hastane olarak tüm imkanlarımız ile vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Sağlık sektörü olarak önemli bir sınav veriyoruz ve bu anlamda tam not aldık diyebiliriz. Son yıllarda gerçekleşen yatırımlarla birlikte Türkiye'deki sağlık sistemi dünyada önemli bir konuma yükseldi, özellikle pandemi sürecinde bu net şekilde görüldü.

Ülkemiz pandemi sürecinde çok hızlı aksiyon aldı. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile hastane koridorlarında tedavi olmaya çalışan insanlar gördük. Hem özel sektör hem de devletin yaptığı yatırımların ne kadar önemli olduğunu bu süreçte daha iyi anladık. Türkiye bu süreçte dünya nezdinde tam not aldı.

Kısa sürede hizmet vermeye başladık. Adeta bu dönemde seferberlik ilan ettik. Özellikle çalışanlarımız ve doktorlarımız büyük özveri gösterdi. Birçok doktor arkadaşımız salgına yakalandı. Adeta hayatlarını hiçe sayarak, mesleklerini gereğini yerine getirmek için uğraş verdi. Yoğun bakım ünitelerimiz tam kapasite hizmet verdi."

Özel Avrupa Şafak Hastaneleri bu çetin süreçte deneyimli ekibiyle sadece Corona virüs açısından değil; var güçleriyle vatandaşlarımız için çalışmaya devam ederken, bütün dallarda ameliyatları devam ettirip polinikleri hizmete sunuyor.