Parlak bir cilt için gül suyu maskesi

En doğal cilt bakım ürünleri arasında vazgeçilmez olanı tabii ki gül suyudur.

Parlak bir cilt için gül suyu maskesi

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

En doğal cilt bakım ürünleri arasında vazgeçilmez olanı tabii ki gül suyudur. Hem kokusu hem faydası hem de kimyasal içermediği için gönül rahatlığıyla evinizde cildinize kullanabilirsiniz. Sevgililer Günü gelmişken bu hafta sizlere gülden ve maskelerinden bahsetmek istedim. Evinizde aromatik kokusuyla Gül den maske ve cilt toniği yapmak ister misiniz?

MUZ İLE GÜL SUYU MASKESİ

Bu maske, cildi iyileştiren ve cilde harika bir parıltı ekleyen E ve A vitaminleri bakımından zengindir. Pigmentasyon ve cilt tonunun düzensizliğini tamamen ortadan kaldırır. Bunun için 1 adet muzu iyice ezin ve üzerine 1 çay kaşığı gül suyu ekleyin. Elde edilen karışımı boyun ve yüzünüze doğrudan uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

ZERDEÇAL İLE GÜL SUYU MASKESİ

Bu doğal maske, antienflamatuar, antibakteriyel ve antioksidan özellikler taşır. Cildi aydınlatır ve cilt pigmentasyonunu ciddi oranda azaltır. 1 yemek kaşığı toz zerdeçal ile 3 çay kaşığı gül suyunu karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgenize doğrudan uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulayın. Bunu haftada 4-5 defa yapabilirsiniz.

PARLAK BİR CİLT İÇİN EV YAPIMI GÜL MASKESİ

• 7 yaprak gül

• 2 çorba kaşığı süt

• 1 çay kaşığı bal

• 1 çorba kaşığı ezilmiş yulaf

İlk olarak 2 çorba kaşığı sütü bir kasenin içerisine boşaltın ve üzerlerine gül yapraklarını ekleyin. Güllerin rengi değişinceye kadar ezerek karıştırın ve 1 çorba kaşığı yulafı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine balı da ekleyerek karıştın.

Maskenizi yüzünüze uygularken öncelikle boyun bölgenize ve yüzünüze yumuşak hareketler ile sürmelisiniz. Uygulamadan sonra 15-20 dakika, maske kuruyana kadar vücudunuzda tutunuz. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü ve boynunuzu yıkayın.

EVDE DOĞAL NEMLENDİRİCİ GÜL SUYU NASIL YAPILIR?

Yapacağınız nemlendirici tamamen organik bir nemlendirici olmakla beraber vücudunuzda ki ölü derilerden arınmanızı ve cildinizin ışıldamasına oldukça etkili olmaktadır.

GÜL NEMLENDİRİCİSİ İÇİN MALZEMELER:

• 200 gr şeker

• Bebek yağı

• 10 yaprak gül

• Kase

• Kaşık

• Blender

Blender ile şeker, gül yaprakları ve bebek yağını karıştırın. İyice karışan karışımınızı bir kasenin içerisine alabilirsiniz maskeniz hazırdır.

Maskeyi öncelikle haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. Avuç içlerinize maskeden sürerek iyice ovalayın ve bu karışımı 8-10 dakika elleriniz ve ayaklarınız da bekletin daha sonra ılık su ile yıkamanız yeterlidir. Yumuşaklığa hayran kalacaksınız.

Yasemin MİRAS / Akşam GAZETESİ