Parti görüntüleri ortaya çıkan Finlandiya Başbakanı kızgın

Finlandiya'nın Kuopio kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Marin, "Bu videolar kişisel ve özel bir alanda çekildi. Bunların kamuoyu tarafından bilinmesine içerliyorum. Arkadaşlarımla bir gece geçirdim. Biraz gürültülü bir parti yaptık. Dans ettim ve şarkı söyledim" dedi.

Parti görüntüleri ortaya çıkan Finlandiya Başbakanı kızgın

NTV'nin haberine göre görüntülerde Marin ve diğer beş arkadaşı kameraya doğru poz vererek dans ediyor. Başka bir video ise Marin'i yerde kameraya doğru şarkı söylerken gösteriyor.

 

Diğer taraftan, Marin'in bazı muhaliflerini onun bu davranışının bir başbakana yakışmadığını söyleyerek eleştirdi. Muhalefet milletvekili Mikko Karna, Marin'in uyuşturucu testinden geçmesi gerektiğini söyledi.

"HERHANGİ BİR UYUŞTURUCU KULLANIMINDAN HABERDAR DEĞİLİM"

Ancak, Marin gazetecilere verdiği demeçte, parti sırasında alkol tüketildiğini ancak, herhangi bir uyuşturucu kullanımından haberdar olmadığını söyledi.

Bu arada destekçileri de Finlandiya Başbakanı’nı savundu ve eleştirmenleri çifte standart uygulamakla suçladı.

İsveç Uppsala Üniversitesi'nde Barış ve Çatışma Araştırmaları Profesörü Ashok Swain, "Neden Marin işten sonra parti yapamıyor? Liderlerimizin insan olmamalarını mı bekliyoruz?" şeklinde bir tweet attı. 

Parti görüntüleri ortaya çıkan Finlandiya Başbakanı kızgın


Marin, görüntülerinin sızdırılmasının bir şantaj planının parçası olduğunu reddederek, "Şantaj olduğunu düşünmüyorum. Ancak, bunlar özel videolar ve halk tarafından görülmemeliydiler. Bu yaz bir evde çekildiler. Kimin evi olduğunu söylemeyeceğim" dedi.