Pelin Öztekin'den yürek burkan açıklamalar

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin’in kızı Pelin Öztekin’den duygusal açıklamalar…

Pelin Öztekin'den yürek burkan açıklamalar

Usta oyuncu Rasim Öztekin, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etmişti. Öztekin'in ölümü 7'den 70'e herkesi yasa boğdu. Öztekin'in izinden giden kızı Pelin Öztekin'in 'Ustam' dediği babasına aşkı öyle büyüktü ki...

Sabah Gazetesi'nden Merve Yurtyapan'ın haberine göre Pelin Öztekin'in, geçtiğimiz aylarda bir üniversitenin konferansına online katılıp babasıyla aralarındaki iletişimi anlattığı video ortaya çıktı.

Öztekin, konferansta çocukluk yıllarından şu sözlerle bahsetti: "40'ım çıktığı anda Ses Tiyatrosu'na gitmiş biriyim. Armut dibine düştü yani. Hayatınız başlıyor ve 1 yaşınıza gelmeden gördüğünüz yer tiyatro sahnesi oluyor. Kız çocuğu olarak babaya aşık yetişiyorsunuz. Babamın yanında Ferhan Şensoy, Erol Günaydın, Derya Baykal var. Bunların içine doğmuşum, sonucundan nasıl kaçabilirim ki. O büyülü atmosfer sizi bir şekilde içine çekiyor. Aslında veteriner olmak istiyordum ama beni kan tuttuğunda olamayacağımı anlamıştım."

'ONA SÖYLEMEYİN, BAŞARIM SÜRPRİZ OLSUN'

Oyunculuğa babasından gizli başladığını söyleyen Pelin Öztekin, macerasının nasıl başladığını şöyle anlattı:

"İlk dizi projem 'Hayat Bilgisi'dir. Görüşmeye gittiğimde ben gizli gizli ajansa kaydolmuştum. Babamın haberi yoktu. Dört seçmeye gittim, biri onaylandıktan sonra sözleşmeye imza atarken, 'Sakın babama söylemeyin, başarım sürpriz olacak' dedim. Dizinin ilk yayın tarihi 16 Eylül'dü. Babamı arayıp 'Ne yapıyorsun?' dedim. 'Evdeyim' dedi. Ben de 'O zaman TV'yi aç, 'Hayat Bilgisi' var' dedim. 'Ne yapayım gençlik dizisini?' dedi. 'Belki kızını izlemek istersin, ben şimdi kapatıyorum, ikinci bölümü çekiyoruz, setteyim' dedim. Maceram böyle başladı."

Sonra babasından gizli BKM Mutfak'a girdiğini belirten Öztekin, "İkinci veya üçüncü ayında babam benim orada eğitim aldığımı öğrendi. Hiçbir zaman babası sayesinde bir şey oldu değil de, 'Aaa babası Rasim Öztekin'miş denmesini istedim" diye konuştu.