Pençe Kilit operasyonu bölgesinden acı haber: 3 şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu 1 askerin şehit olduğunu, yaralanan iki askerin de kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü açıkladı.

Pençe Kilit operasyonu bölgesinden acı haber: 3 şehit

Habertürk'ün haberine göre MSB’den yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 25 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

YARALI İKİ ASKER HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan ikinci paylaşımda ise Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütünün açtığı ateş sonucu yaralanan Sözleşmeli Er İsmail Ünal'ın hastanede şehit düştüğünü duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan paylaşımda "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 25 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Mustafa YILDIZ yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi.

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Yıldız´ın acı haberi, Samsun'un Vezirköprü ilçesi Oymaağaç Mahallesi´ndeki ailesine İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Kaymakamı Halid Yıldız ve İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis tarafından verildi. Şehidin babası Ali ve annesi Zübeyde Yıldız'ın yaşadığı eve Türk bayrağı asıldı. İlçe Belediyesi ekipleri de evin önüne taziye çadırı kurdu. Şehit Yıldız´ın yakınları, taziye evine akın etti. 2 kardeş olan şehit Yıldız'n, bekâr olduğu öğrenildi.

ÜSKÜDAR´DAKİ BABA EVİNE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın Kuzeyinde Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin düzenlediği roketli saldırıda Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Üsküdar'da bulunan baba evine ulaştı ulaştı. Şehidin acı haberinin duyulması üzerine Üsküdar'da bulunan baba evinin önüne taziye çadırı kuruldu, eve Türk Bayrağı asıldı. Şehit teğmen Öztürkmen'in ailesinin talebi doğrultusunda, pazar günü Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

GİRESUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Ünal´ın acı haberi, Giresun´un Güce ilçesine bağlı Tevekli Mahallesi´ndeki ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehidin babası Fehmi ve annesi Sema Ünal´ın yaşadığı eve Türk bayrağı asıldı. Güce Belediyesi ekipleri de evin önüne taziye çadırı kurdu. Şehit Ünal´ın yakınları, taziye evine akın etti. 6 kardeş olan şehit Ünal´ın, bekâr olduğu öğrenildi.

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Irak'ın kuzeyinde taciz ateşi sonucu şehit olan 3 asker için başsağlığı dileğinde bulunarak, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde Mehmetçiklerimiz P. Tğm. Duabey Onur Öztürkmen, P. Uzm. Çvş. Mustafa Yıldız ve P. Söz. Er İsmail Ünal şehit düştü. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, kahraman ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aziz evlatlarımızın mekânı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.