Pereira'ya eleştiri yağmuru!

Şu anki oyun felsefesi nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalan F.Bahçe’nin çalıştırıcısı, şimdilik 1,45’lik bir gol ortalaması ile yoluna devam etse de Porto’da iki sezon boyunca 2,3, yarım dönemlik Olympiakos kariyerinde de yine 2,3’lük bir ortalama tutturdu.

Pereira'ya eleştiri yağmuru!
Skorer'den Serdar Sarıdağ'ın haberine göre Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira hem ligde, hem de Avrupa’da yoluna devam etmesine rağmen savunma ağırlıklı oyun anlayışı nedeniyle sürekli eleştiriliyor.

Yapılan yorumların genelinde Portekizli hocanın bu karakterinin sürpriz sayılmaması gerektiği ve oyun felsefesinin her zaman bu olduğu ifade ediliyor. Ancak Pereira’nın kariyerine bakıldığında tüm eleştiri ve yorumların çokta isabetli olmadığı sonucu ortaya çıkıyor.

Sarı-lacivertli ekibin çalıştırıcısı, Fenerbahçe ile hedef, kadro ve lig anlamında benzerlik taşıyan Porto ve Olympiakos kulüplerinde de defansif anlamda başarı sağlamış görünüyor. Şu anki durumdan farklı olan ise bu iki takımda da ofansif anlamda yaptıklarının daha verimli olması...

En yakın Yanal

Sadece lig maçları baz alındığında ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Pereira’nın yönetiminde 11 lig maçına çıkan sarı-lacivertliler, fileleri 16 kez havalandırabildi. Maç başı gol ortalaması ise 1,45...
Porto’yu iki sezon çalıştıran Pereira takımıyla ilk sezonun 11. haftası itibariyle 28 gol ile 2,5 gol ortalamasına ulaşmış. İkinci sezon takım, 11 maç sonunda 27 golle 2,45 ortalamasını yakalamış.
Al Ahli döneminin ardından 2015 yılı Ocak ayında Olympiakos’un başına geçen Portekizli hoca ilk 11 lig maçında yine golcü bir takım yaratarak 23 gol ile 2.09 ortalamayı bulmuş.

İlk 11 haftalar itibariyle ortaya çıkan bu yüksek gol ortalaması, maç sayısı artmasına rağmen sezon sonunda daha da artış gösteriyor.

Geçen sezon İsmail Kartal yönetiminde 34 maçta 60 gol ile 1,7 ortalamayı yakalayan sarı-lacivertliler, Ersun Yanal döneminde 74 gol atarak 2.1 ortalamaya ulaşmıştı.

Savunmada da başarılı olmuş

Portekizli hoca sadece ofansif anlamda başarılı değil. Defansif anlamda oluşturduğu yapı sayesinde 2,5 sezonda üç şampiyonluk elde etti. Pereira’nın çalıştırdığı Porto ilk sezon 30 maçta kalesinde 19 gol, ikinci sezon ise 14 gol gördü. Yine şampiyon olarak tamamladığı 17 maçlık Olympiakos kariyerinde de 11 gol yedi.

Pereira'ya eleştiri yağmuru!
Konular Spor Haberleri