Polis kılığında tabanca zoruyla gasp!..

İzmir'de kendilerini polis gibi tanıtıp işyeri bulunan Suriyeliler 'den tabanca zoruyla para aldıkları ileri sürülen 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.O. ile R.G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Polis kılığında tabanca zoruyla gasp!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'in Konak İlçesi Basmane Semti'nde meydana gelen dört ayrı olayda, kendilerini polis olarak tanıtan ve sivil giyimli olarak Suriyeliler 'in işyerlerine giden iki kişinin, Suriyeli işyeri sahiplerini tabanca göstererek gasp ettiği yönünde bilgi alan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

İşletme sahipleri, A.M.'den 43 bin dolar, 25 bin euro ile cep telefonu, A.A.'dan 11 bin dolar, bin TL, M.G.'den 35 bin dolar ve diğer bir olayda da 4 Suriyelinin bir miktar paralarının aynı yöntemle gasp edildiğini belirleyen polis çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Şüphelilerin B.O. ile R.G. olduğunu tespit eden polis, iki zanlıyı yakaladı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 kelepçe, 1 kurusıkı tabanca, 2 mermi, 2 komiser apoleti ve 1 polis gömleği ele geçirildi. Mağdurlar tarafından da teşhis edilen iki zanlı sevk edildikleri adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.