Polisin copu şizofreni hastasını öldürdü!...

Şizofreni hastası Çelebi, kendisini hastaneye götürmek isteyen polislere direnince canından oldu. Başına aldığı cop darbeleriyle hayatını kaybeden Çelebinin yakınları suç duyurusunda bulundu.

Polisin copu şizofreni hastasını öldürdü!...

Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Kapaklı'da psikolojik rahatsızlığı olan Ali Çelebi (34) isimli bir vatandaşın akıl hastanesine gitmeyi kabul etmediği için polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edildi. Tedaviyi reddeden Çelebi'yi hastaneye götürmek için ailesinin talebiyle eve gelen polisler, kendilerine direnen şizofreni hastası Çelebi'ye copla ve biber gazıyla müdahale etti. Başına çok sayıda cop darbesi alan Çelebi olay yerinde hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, savcılığa verdikleri ifadelerinde, polislerin Çelebi'nin başına “cop yamulup düzelecek kadar şiddetli bir darbeyle” vurduğunu belirtirken, Çelebi'nin yakınları olaya karışan emniyet mensupları hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Biber gazıyla müdahale

Evli ve biri 10, diğeri 12 yaşında iki çocuk babası olan Ali Çelebi'nin polis tarafından öldürülüp öldürülmediğine ilişkin soruşturma sürerken Çelebi'nin yakınları önceki günlerde Kapaklı'daki emniyet müdürlüğüne siyah çelenk bırarak olaya adı karışan polislerin cezalandırılmasını istedi.
İddialara göre, Çelebi'nin ölümüyle sonuçlanan olay şöyle gelişti: Şizofreni hastası Ali Çelebi, 4 Ağustos 2013 Pazar günü rahatsızlandı. Eşi Esma Çelebi'nin talebiyle görevliler tarafından Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkan Çelebi, araca bindirildikten kısa bir süre sonra ambulansın camını kırarak kaçtı. Hastaneye gitmek istemediği için Kapaklı'daki ağabeyinin evine gitti. Çelebinin annesi Döndü Çelebi de oğlunun rahatsızlandığını fark ederek önce sağlık ekiplerini daha sonra da polisi aradı. Çelebi eve gelen polis ekiplerine direnmek isteyince polisler cop ve biber gazıyla şizofreni hastası Çelebi'yi etkisiz hale getirdi. Başına defalarca copla vurulduktan sonra yere yatırılan ve ellerine ters kelepçe takılan Çelebi, bu sırada fenalaştı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

‘Bu nasıl bir öfkedir?'

Ali Çelebi'nin yaşamını yitirdiği olayın görgü tanıklarından yeğeni Emre Çelebi de Ali Çelebi'nin cinayete kurban gittiğini belirterek, “Polis, sanki karşısındakine, psikolojik rahatsızlığı olan biri değilmiş de bir düşman ya da bir teröristmiş gibi vurdu. Bunun hesabını mahkemede verecekler” dedi. Çelebi, olay anını şöyle anlattı: “Amcam Ali Çelebi ile evde oturuyorduk, gayet sakindi. Ama psikolojisi de hiç iyi değildi. Polisler gelince onlara amcamın psikolojik hasta olduğunu ve dikkatli olmaları gerektiğini söyledim. Amcam önce hastaneye gelmeyi reddetti ancak daha sonra ‘Namaz kılayım, öyle gidelim' dedi. Polisler ‘Seninle mi uğraşacağız' diyerek amcamın kolundan tutunca amcam çok sinirlendi. Polislerden birine vurunca da arkadaşı belindeki silahı çekerek amcama doğrulttu. Diğerleri de yarım metre mesafeden amcamın yüzüne biber gazı sıktı. Polisler arabanın üzerinde coplarıyla amcamın başına 3-4 kez cop yamulup düzelecek kadar şiddetli bir darbeyle vurdular. Yere yığıldı kaldı zaten. Bu nasıl bir cehalaet nasıl bir öfke?”

Vicdanlı olmadılar

Ali Çelebi'nin eşi Esma Çelebi, “Ben biri 10, biri de 12 yaşındaki iki çocuğumla yapayalnız kaldım. Şimdi ne yapacağız, nereye gideceğiz? Eşim rahatsızdı ama yılda bir kere böyle oluyordu. Polisler biraz vicdanlı biraz insan olup işlerini yapsalardı eşim ölmezdi. Ömrüm yettiğince o polislerin peşini bırakmam. Bunun cezasını çekecekler” dedi.

MİLLİYET İNTERNET SİTESİ