Potada tarih yazdık!..

A Milli Bayan Basketbol Takımı'mız, Londra Olimpiyat Oyunları A Grubu 4. maçında Çin'i 82- 55 yenerek 3. galibiyetini aldı ve çeyrek finali garantiledi.

Potada tarih yazdık!..

Ay-Yıldızlılar, yarın Hırvatistan'ı mağlup etmesi veya ABD'nin Çin'i devirmesi durumunda grubu ikinci sırada tamamlayıp çeyrek finalde diğer grubun üçüncüsüyle eşleşecek.

Tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılan A Milli Bayan Basketbol Takımı'mız, şu ana kadar oynadığı 4 maçın 3'ünü kazandı. Sporcularımız grup müsabakalarının tamamlanmasına bir karşılaşma kala çeyrek final vizesini aldı. Milliler, tarihinde ilk kez Çin'i mağlup ederken salondan 82- 55'lik üstünlükle ayrıldı.

Maça çok iyi savunma yaparak başlayan Ay-Yıldız-lılar, hücumda da etkili olunca, 3. dakikayı 8- 2 önde geçti. Alan savunmasını tercih eden rakibi karşısında sayı üretmekte zorlanmaya başlayan Milli Takım'ımız, oyuncu değişiklikleriyle yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Potanın kızları, kenardan gelen Işıl, Esmeral ve Bahar'ın sayılarıyla periyot sonunda 13 sayı farka ulaştı: 26-13. İkinci çeyreğe de Şaziye ve Esmeral'ın 3'er sayılık basketleriyle başlayan Milliler, skoru 32-13'e getirdi. Türkiye, hücumda basit hatalar yapınca 6 dakika boyunca sayı bulamadı ve Çin, 9-0'lık bir seri yakalayarak farkı 11 sayıya (36- 25) indirdi. Ekibimiz, bitime 35 saniye kala Birsel'in attığı 3 sayılık basketle ilk yarıyı 39- 27 önde tamamladı.

İkinci yarıya da iyi başlayan takımımız, Nevriye ve Holingsvorth'un basketleriyle 24. dakikayı 49-31 önde geçti. Bu periyotta rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Millilerimiz, 3. çeyreği 59- 43 önde bitirdi. Son periyotta rahat bir oyun ortaya koyan Ay-Yıldızlı kızlar, farkı açıp sahadan 82- 55 galip ayrılarak çeyrek finale çıkmayı, grup maçlarının bitimine bir maç kala garantiledi. Kaptan Nevriye Yılmaz, attığı 16 sayıyla takımımızın galibiyetinde önemli bir rol oynarken, Esmeral 12 sayıyla salondan ayrıldı. Türkiye, A Grubu'ndaki son maçını yarın Hırvatistan ile yapacak. Basketball Are-na'da oynanacak karşılaşma TSİ 22.00'de başlayacak.

Başbakan Erdoğan'dan kutlama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin'i yenerek çeyrek finale kalan A Milli Bayan Basketbol Takımı'mızı tebrik etti. Erdoğan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i telefonla arayarak hem kendisini hem de basketbolcuları bu başarılarından dolayı kutladı. Erdoğan, millilere kalan karşılaşmalarında başarılar dilerken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Başbakan'ın mesajını sosyal paylaşım ağı Twitter'dan iletti. Bakan Kılıç da 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda başarılı sonuçlar almaya devam eden millilerin sevincini paylaştı. Bu arada Çin antrenörü Fengwu Sun, Türkiye'nin kendilerinden iyi oynadığını söyledi.

Türkiye: 82 - Çin: 55

Türkiye: Birsel Vardarlı 9, Tuğba Palazoğlu 4, Şaziye İvegin 3, Nevriye Yılmaz 16, Holingsvorth 10, Esmeral Tunçluer 12, Bahar Çağlar 11, Işıl Alben 11, Yasemin Horasan, Nilay Kartaltepe 4, Tuğçe Canıtez 2, Begüm Dalgalar

çin: Song 5, Miao 6, Ma 7, Gao 6, Nan Chen 19, Li 2, Guan, Zhang, Xiaoli Chen 4, Zhao, Wei 2, Ji 4

1. periyot: 26-13 (Türkiye) Devre: 39-27 (Türkiye)

3. periyot: 59-43 (Türkiye)

5 faulle çıkan: (34.37) Holingsvorth (Türkiye)

HAKEMLER: Carl Jungebrand (Finlandiya), Felicia Grunter (ABD), Vaughan Mayberry (Avustralya)

Salon: Basketball Arena



Konular Spor Haberleri