Prematüre bebekleri için market soymuş

Kocaeli'nin Derince ilçesinde 3 ay arayla 2 ayrı market soygunu yaşanması üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Ekipleri soruşturma başlattı.

Soygunun sebebi bebekleri
Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre soygunların gerçekleştiği marketlerdeki ve çevredeki kameraları inceleyen polisler her iki soygunu da aynı kişinin gerçekleştirdiğini tespit etti. Kameralardaki görüntüler sayesinde şüphelinin eşkalini belirleyen polisler, çevredeki esnaftan da yardım istedi.

Bazı esnafların şahsı tanıması ve günlük alışverişini o bölgede yaptığını söylemesi üzerine, bazı polis memurları fırıncı ve simitçi kılığına girdi. Olayın şüphelisi alışveriş için geldiği fırından çıktıktan sonra evine kadar izlenerek baskın yapıldı.

ÇOCUKLARI İÇİN BORÇLANMIŞ

Gözaltına alınan T.K.'nin her iki soygunu da itiraf ettiği öğrenildi. Turist rehberi olduğu ve 7 dil bildiği öğrenilen T.K.'nin olayda kullandığı plastik tabanca kaçış güzergâhında bulunan bir çöp kovasında bulundu. Yapılan tahkikatta şüphelinin prematüre doğan çocuklarının tedavisi nedeniyle oluşan 30 bin liralık kredi kartı borçlarından dolayı böyle bir olayı gerçekleştirdiği belirlendi.