Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Denizli'ye uyarı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Denizli Acıpayam merkezli 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından korkutan açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, "2019 Türkiye'de deprem yılı olacak" dedi ve Denizli'yi uyardı: "7 ve üstü bir deprem olabilir"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Denizli'ye uyarı
Posta.com.tr'den Adem Özdoğan'ın özel haberine göre Denizli Acıpayam merkezli bu sabah 09:34'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem İzmir ve Antalya'dan da hissedildi. 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 7 dakika içerisinde 4.5 ve 4.8 büyüklüğünde iki artçı deprem daha meydana geldi. Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan da, Denizli'deki depremle ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. 5.5 büyüklüğündeki depreme dikkat çeken Ercan, Denizli'de 7 üzerinde daha yıkıcı bir depremin kuvvetli bir ihtimal olduğunu ancak tarih noktasında bir tahminde bulunmanın zor olduğunu söyledi.

İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın yaptığı açıklamalar:

"İki hafta önce yaptığım açıklamada Türkiye'de deprem olacak bölgeler arasında Denizli'yi de saymıştım. 2019 Türkiye'de deprem yılı olacak diye de belirtmiştim. Bu depremler baş göstermeye başladı. Denizli, Türkiye'de deprem olacak yerlerde ön sıralarda olan bir kent. Burada iki tane ana kırık kuşağı var biri Gediz Çukuru biri de Büyük Menderes kırığının kesim yeri Denizli'dir. Aynı zamanda Fethiye'den Denizli'ye gelen bir kırık daha vardır. Pamukkale çukurunun önünde birleşir ve büyük bir çukur yapmıştır. Denizli'deki depremin ana nedeni gerginliğin aşırı derecede birikmiş olmasıdır. Gerginlik deprem olarak boşaldı. Bu kırıkları oynatan ana olay gerginliktir.

"7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM OLABİLİR"

18 Mart'tan beri öncü depremler olmaya başlamıştı. Bu demektir ki 'deprem geliyorum' demeye başladı ve deprem oldu. Bu deprem küçük boyutta bir deprem. Acaba burada beklenen deprem bu mudur? Bu bölgedeki depremler 7.3'e kadar deprem üretebilir. 

"DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİMİZ VAR"

5.5'lik deprem bölgeyi rahatlatmaz. Bölgedeki daha büyük bir deprem için gerilmenin olduğunu gösteriyor. Daha büyük bir deprem beklentimiz var. Tarihi noktasında net bir şey söyleyemeyiz. Bu konuda daha sağlıklı veri almak için gezici jeofizik takımının olması gerekiyor. Denizli'de 7 üstü bir deprem olacak mıdır, olacaktır. Bugün deprem kerpiç evleri yıkmıştır ama gelecek deprem kötü yapılmış betonarme yapıları yıkacaktır. Denizli'deki sanayi sitesinin ovada kurulması da büyük hatadır. Sanayi bölgesinin dağlık bölgeye çekilmesi gerekiyor."