Profesyonel erkek model IŞİD'e katıldı!

Avustralya medyası, Melbourne kentinde profesyonel modellik yapan bir gencin, kariyerini bırakarak IŞİD’e katıldığını bildirdi.

Profesyonel erkek model IŞİD'e katıldı!
Milliyet'in haberine göre Mail Australia gazetesi, Sharky Jama adlı erkek mankenin “modellik kariyerinde yeni ilerlemeye başlarken cihada katıldığını” yazdı.

Jama’nın sosyal medyadaki paylaşımlarını aktaran gazete, erkek mankenin Facebook hesabından “Felluce’de yaşadığına dair paylaşımlar yaptığını” aktardı. “Bir yıldır örgütte yer alan Jama’nın, Yusuf Yusuf adlı bir arkadaşıyla birlikte cihada katıldığı” belirtiliyor. Yusuf Yusuf’un IŞİD’e katılmadan önce La Trobe üniversitesinde öğrenci olduğu ve pastanede çalıştığı açıklandı. Yusuf’un örgütün “başkent” ilan ettiği Suriye’deki “Rakka” kentine gittiği ileri sürüldü.

Gazete, Yusuf’un arkadaşlarının sosyal medyada değişen paylaşımlarına tepki gösterdiğini yazdı. Buna göre bir arkadaşı Yusuf’un bir paylaşımının altına “Önceden tanıdığım o tatlı insana ne oldu? Kimse sana ibadet edemezsin demedi ki. Neden nazik ve mütevazi davranmıyorsun?” yorumunda bulundu.

"Bir uçak saldırısında vurulup şehit olmayı umuyorum"

The Australian gazetesi de ülkeden bugüne kadar 70 kişinin Irak ve Suriye’ye giderek ’cihad’a katıldığını, yaklaşık 20’sinin ise savaşta öldüğünü belirtmişti. Gazete, Sydney’den IŞİD’e katılan bir Avustralyalı ile yaptığı röportajı geçen hafta yayımlamıştı. IŞİD’in medya ekibinde video editörlüğü yapan cihatçı Avusturalyalı, hayatının oldukça “kendine özgü” olduğunu söyleyip, eklemişti: “Burada işim var. Başkentte (Rakka) yaşıyorum. Yiyorum, uyuyorum, çalışıyorum ve bir uçak saldırısında vurulup şehit olmayı umuyorum.”